首页
登录
从业资格
请阅读短文,完成此题。 Julia, Gillard, as educatio
请阅读短文,完成此题。 Julia, Gillard, as educatio
题库
2022-08-02
86
问题
请阅读短文,完成此题。Julia, Gillard, as education minister and then prime minister~ identified the Gonski Report on school funding, later renamed the Better School Plan, as one of her crowning achievements. Backed by the Australian Education Union and Australia's cultural-left education blob (a term coined by Britain's Secretary of State for Education, Michael Gove), her argument is that Gonski will deliver excellence and equity in education by massively increasing government expenditure. The Gonski funding model, involving a base level of funding known as a School Resourcing Standard and additional loadings related to disadvantage, is also lauded as bring clarity, transparency and consistency to school funding. Not so. As noted by the National Comission of Audit, the flaws and weaknesses in the report are manifest.Under the heading "Complexity of the funding model," section 9.7 Appendix Volmne 1, the statement is made that" new school funding arrangements are complex, inconsistent and lack transparency". Instead of having a national funding model, we have a situation where the states and territories and Catholic and independent school sectors have their own approaches to allocating finding to schools.So much for the argument that the Gonski model represents an improvement on the Howard government's supposedly opaque and insistently applied socio-economic status (SES) mode. The Schooling Resource Standard is also criticized for not being "based on a detailed analysisof the cost of delivering education" and the formula employed for quantifying disadvantage for using faulty data leading to students "being misidentified as being inside or outside definitions of educationally disadvantaged".Citing international research and an analysis carried out by the ALP federal .member forFraser, Andrew Leigh, when an academic at the Australian National University, the audit report oncludes there is little, if any, relationship between increased expenditure and raising standards.Mirroring the argument put by Jennifer Buckingham in her School Funding on a Budget, the audit report argues "increasing funding does not necessarily equate to better student outcomes". common sense suggests, and contrary to the Australian Education Union's "I Give a campain, a more way to raise standards is to have a rigorous curriculum, effective and oommittcd teachers, strong parental engagement and schools, within broad guidelines, that hane the flexibility to manage themselves.To applaud the commission of audit's analysis of school funding should not be taken asunqualified support. The suggestion that the states, and most likely their education departments, should control how funding to independent school is allocated is a mistake. Slate schools, on the whole, compete against non-government schools, and allowing state governments or their education bureaucracies to decide how funding is allocated to independent schools represents a conflict of interest.Which of the following represents the National Commission of Audit's view on school fundinz?__________查看材料A.There should be a national funding model.B.Cost of delivering education should not be the major concern of school funding.C.There is a close relationship between increased expenditure and raising standards,D.The educational department school should control the allocation of funding to independent school.
选项
A.There should be a national funding model.
B.Cost of delivering education should not be the major concern of school funding.
C.There is a close relationship between increased expenditure and raising standards,
D.The educational department school should control the allocation of funding to independent school.
答案
A
解析
根据文章最后一段可以碍知,如何拨款给私立学校代表着一种利益上的冲突,说明国际财政机制还不够完善。即应该有一个财政典范,故选A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/1878216.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
根据题目要求完成下列任务,用中文作答。 简述进行短文听写(dictation)
Passage2 Teachereducationprovidedby
Passage2 Teachereducationprovidedby
请阅读Passage2,完成此题。 Passage2 Untilad
请阅读Passage2,完成此题。 Passage2 Untilad
请阅读Passage2,完成此题。 Passage2 Untilad
请阅读Passage2,完成此题。 Passage2 Untilad
请阅读Passagel,完成此题。 Passage1 Whenaske
请阅读Passagel,完成此题。 Passage1 Whenaske
请阅读短文,完成第小题。 Oneevening,whileMarcos
随机试题
Whatmatters______notwinningbutparticipating.A、areB、tobeC、wasD、isD句子结构题。
[originaltext]W:Twomillionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoap
ARF少尿期治疗以下哪项是错的?A、限制水份,防治高血钾 B、血液滤过是治疗严
从投资后管理角度,对处于市场扩张阶段的企业,()通常不能反映出企业的成长速度。A
以消积化瘀为主的饮片是A.醋大黄B.酒大黄C.熟大黄D.大黄炭E.清宁片
房地产经纪企业与银行合作,共同宣传房地产抵押贷款代办服务项目,从而争取到该银行办
根据下列资料回答问题。 《河北省2010年国民经济和社会发展统计公报》显示:河
某教育机构招聘讲师,有5位评委打分,平均分需要达到85分才能正式通过。小王应聘时
A.6 B.8 C.10 D.12
沥青混凝土面板的施工方法有()。A.碾压法 B.浇筑法 C.预制装配法
最新回复
(
0
)