首页
登录
职称英语
Do you know one of the greatest statesmen that Britain has ever had? His nam
Do you know one of the greatest statesmen that Britain has ever had? His nam
游客
2025-07-30
123
管理
问题
Do you know one of the greatest statesmen that Britain has ever had? His name is Winston Churchill. In his school days, however, he was not a good student. On prize-giving days he did not get any prizes. His father was very much disappointed, but his mother was not worried, and said, "My boy is not stupid. He’ll make a name for himself someday."
"There is no sign of it today," said his father angrily.
Later, the boy said to his mother, "You see, they never ask me the things I can tell them. They only ask me the things I can’t."
His mother laughed and said, "Of course, dear, I remember it was just the same when I was at school."
He began his career as a soldier. As he had a lot of free time between wars, he used this opportunity to read and to study hard. In the meantime, he began to write for newspapers and magazines.
This is what he said about his writing, "I was such a dunce at school that I was kept in the third form for three years. This was luck. I had three years with the finest English teacher in the country. So I learned my own language thoroughly."
He had a special gift for using words. He was the first man to use the words "Iron Curtain", which became a well-known phrase of English language.
When the people were having a hard time during the Second World War, Churchill told them the truth. He said, "I promise you nothing but blood and sweat and toil and tears." The British people understood what he said, because he spoke to them frankly.
Though he had a busy life as a statesman, he knew how to enjoy life. He found time to paint. He signed his paintings "Mr. Winter". The paintings were so good that people wanted to know who "Mr. Winter" was. It was only a few years later that people found out the truth.
In his later years, he spent much time writing his story of World War. It was read by many people all over the world. In 1953 Churchill received the Nobel Prize for Literature.
选项
A、Churchill’s contribution to his country during World War 1I.
B、Churchill as the greatest statesman in the history of Britain.
C、Churchill as a person of many talents.
D、Churchill’s early years in the family and at school.
答案
B
解析
题干问:这篇文章写的主要是什么?注意mainly一词。这篇文章写了丘吉尔的童年、战争期间的成长以及二战期间的事迹,最后还写了他的多才多艺。但主要还是写他作为最伟大的政治家的事迹。因此应选B。注意:这类题应注意题干的问法,mainly是个关键词。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4182562.html
相关试题推荐
JamesCookwasborninBritainonOctober27,1728.Hecommanded(指挥)three
DoyouknowoneofthegreateststatesmenthatBritainhaseverhad?Hisnam
ThereisapubliclibraryineverytowninBritain.Anyone【S1】_____
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenh
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenh
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenh
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenh
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenh
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenh
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenh
随机试题
A.oneofmyfriendsB.verysoon(很快)C.thinkofD.easyE.wayoflifeF.conn
Noonecouldseetime,stopthepassingoftime【C1】______quickenitspassing.
Intermsoffootball-training,coachingisnouse______thecoachingadviceisf
[originaltext]W:I’vejustfinishedreadingSteve’slistofwaysofmotivating
France’sbelovedcath
A.轻型口疮 B.疱疹型溃疡 C.腺周口疮 D.疱疹性日炎 E.贝赫切特
验电时,应使用(),在装设接地线或合接地线刀闸(装置)处对各相分别验电。
下列各项业务中,能够影响现金流量的有()。A.从银行中提取现金 B.用机器设
(2019年真题)根据《民法典》的规定,向人民法院请求保护民事权利的普通诉讼时效
易早期出现颅内高压症状的是( )。A.额叶肿瘤 B.颞叶肿瘤 C.顶叶肿瘤
最新回复
(
0
)