首页
登录
职称英语
Mobile Phone Manners Mobile phones have changed th
Mobile Phone Manners Mobile phones have changed th
游客
2025-07-17
24
管理
问题
Mobile Phone Manners
Mobile phones have changed the way we communicate (交流); they have also brought about problems in phone manners (礼仪). Gaik Lim, a Singapore-based advisor, has some advice on phone manners.
When dealing with missed calls, the person being called should return the call. "Calls should be returned as soon as possible, and no later than the following day. Anything later than that, and an apology or a reason for the delay should go with the call. "
Text messages should be kept short and to the point. If they go beyond four or five lines, call or e-mail instead. " The use of short forms should be among family members and friends, never in a business situation. "
Speak in a low voice as if you were talking to someone next to you. If the connection is bad, don’t raise your voice in order to be heard, simply move to another place where the connection may be better. And if that doesn’t work, tell the caller to call you back or offer to call at a later time.
When a conversation is cut off due to a bad connection, the person who started the conversation should call back. "It may be inconvenient for the other person to return the call, especially if it’s an unlisted number, or an overseas call. "
When running late for a date or meeting, it is acceptable to text to inform that you’ll be delayed. Messages should be apologetic. "A message like ’ Sorry. Will be about 30 minutes late due to flight delay’ is considered polite and thoughtful. "
Taking calls during meetings is only acceptable if you have informed the chairperson that you are expecting an urgent (紧急的) call. If you get an unexpected but urgent call, apologize to those present and offer a quick explanation as to why you have to take that call. Then leave the room to continue your phone conversation. [br] According to the text, you had better make a call when______.
选项
A、you are late for a meeting because of flight delay
B、your text message is more than five lines
C、your friend has moved to another place
D、you communicate with close friends
答案
B
解析
细节题。题干意为“根据文意,哪种情况下,最好打电话?”文章第三段有“If they go beyond four or five lines,call or e-mail instead.”故选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4165782.html
相关试题推荐
MobilePhoneMannersMobilephoneshavechangedth
MobilePhoneMannersMobilephoneshavechangedth
MobilePhoneMannersMobilephoneshavechangedth
Allmobilephonesmustbeturnedofffromwhentheaircraftdoorsareclosed____
Mostsmartphonesallowyoutorunlocation-sharingsoftwarethatusestheph
Mostsmartphonesallowyoutorunlocation-sharingsoftwarethatusestheph
Mostsmartphonesallowyoutorunlocation-sharingsoftwarethatusesthepho
Mostsmartphonesallowyoutorunlocation-sharingsoftwarethatusesthepho
Mostsmartphonesallowyoutorunlocation-sharingsoftwarethatusesthepho
Telephonesdevelopveryslowly.[br]Thenewspaperreporterhadseveralcars.A、R
随机试题
"We’renotbringinginmillionsofdollars,"saysadirectorofdevelopment."Bu
[originaltext]MostschoolsintheUnitedStatesreceivemoneyfromfederal
下列疾病中,可导致摄取碘减少,基础代谢率降低的是A.突眼性甲状腺肿 B.桥本甲
新生儿生后24小时内出现黄疸,应首先考虑的诊断是A.败血症 B.新生儿肝炎
下列关于证券公司开展融资融券业务的说法错误的是()。 ①证券公司开展融资融券
急性肾小球肾炎属于下列哪种性质的疾病A.感染后免疫反应性疾病 B.病毒直接感染
检验手册基本上由()组成。 A.检验标准和技术规范B.程序性和技术性两方面
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
申请期货公司独立董事的任职资格,应当具备下列条件( )。A.具有从事期货、证券等
可接受危险度A.当接触某种化学物质人群发生某种损害的频率高于非接触人群,那么,这
最新回复
(
0
)