首页
登录
职称英语
You will hear a program about business.For each question (23-30), mark one lett
You will hear a program about business.For each question (23-30), mark one lett
游客
2025-06-01
27
管理
问题
You will hear a program about business.
For each question (23-30), mark one letter (A, B or C) for the correct answer.
After you have listened once, replay the recording. [br]
Part Three. Questions 23 to 30.
You will hear a program about business.
For each question 23 to 30, mark one letter (A, B or C) for the correct answer.
After you have listened once, replay the recording.
You have forty-five seconds to read through the questions.
[pause]
Now listen, and mark A, B, orC.
[pause]
Woman: Good evening. They used to say "As goes General Motors, so goes the nation". Today is "As goes IBM, so goes the market". It’s a rough one on Wall Street, down more than 200 points for much of the day. When it was over, the Dow Jones Industrial Average dropped 94 points to close at 10,297. IBM was off 21 points, after the computer giant warned its earnings would be lower than expected for several quarters to come. It seems that the business, "fixing computers for the year 2000" is drying up. And companies and consumers are waiting for the millennium to pass before they spend any more money on technology. Here is our reporter Caroline Walter.
Man: It was a nasty joke for investors today who had dismissed Y2K as much ado about nothing. Shares of IBM plunged almost 20 per cent on unexpected news that the drop of the Y2K spending is having a big impact on big blue. The problem is businesses that paid IBM and other technology companies tens of billions of dollars last year to make sure their computer systems were ready for the year 2000 have now stopped spending, at least until sometime next year.
Woman: Many corporations say that they’ve bought their computers. They’ve switched their software, it’s Y2K compliant And they just don’t want to touch that installation, they don’t want to risk something going wrong after they worked so hard to make sure that everything is going to work.
Man: IBM is the most prominent casualty of the technology spending freeze, but others are suffering as well. On Monday shares of Lexmark International, a computer printing company, dropped 30 per cent. Purchases of new printers have been postponed until after the new millennium. Shares of Computer Horizons, which installs business software, have fallen more than 75 percent. Last year the company had its best year ever.
What worries Wall Street now is how many other companies who think their businesses are fine will find their earnings decimated by the drop of Y2K spending. A company as big as IBM could underestimate the risk, others could also be fooled.
[pause]
Now listen to the recording again.
[pause]
This is the end of Part Three. You now have ten minutes to transfer your answers to your Answer Sheet.
[pause]
选项
A、20.
B、30.
C、40.
答案
A
解析
此题是对文章细节的提问。听力原文SPEAKING 中提到:Shares of IBM plunged almost 20 percent on unexpected news。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4099672.html
相关试题推荐
TaskTwo-OpinionForquestions18-22,matchtheextractswithwhatthepeoples
TaskTwo-OpinionForquestions18-22,matchtheextractswithwhatthepeoples
TaskTwo-OpinionForquestions18-22,matchtheextractswithwhatthepeoples
Youwillheararadiointerviewaboutthesportswearindustry.Foreachquestion
Youwillheararadiointerviewaboutthesportswearindustry.Foreachquestion
Youwillheararadiointerviewaboutthesportswearindustry.Foreachquestion
Youwillheararadiointerviewaboutthesportswearindustry.Foreachquestion
Youwillheararadiointerviewaboutthesportswearindustry.Foreachquestion
TASKTWO-COMPLAINTForquestions18-22,matchtheextractswiththecomplaints,
TASKTWO-COMPLAINTForquestions18-22,matchtheextractswiththecomplaints,
随机试题
______thetwo,Bobis______student.(1995年考试真题)A、Of,morediligentB、In,moredi
Itisimportanttoprovideanenvironment_____peopleareencouragedtomakesug
未经(),募集机构不得向任何人宣传推介基金。A.基金业协会的批准 B.特
按《公路工程质量检验评定标准》JTGF80/1-2004进行质量评定时,工程质量
()负责办理上市公司信息对外公布等相关事宜。A、董事长 B、总经理 C、监
关于医疗用毒性药品的保管、领发与核对制度下列说法错误的是A.收购、经营、加工、使
统计部门分析指出,尽管随着农村义务教育的普及,农村家庭的教育负担大大减轻,但随着
左图给定的是正方体纸盒的外表面,下面哪一项能由它折叠而成? A.如上图所示
小明学习非常努力,但是成绩总是不理想,逐渐出现了被动、退缩、无动力的状态。这
一考察团对某公司的质量检验科进行了考察,该公司陪同人员向考察团介绍了公司质量检验
最新回复
(
0
)