首页
登录
职称英语
Japanese scientists are at last actively entering the debate over the govern
Japanese scientists are at last actively entering the debate over the govern
游客
2025-05-08
38
管理
问题
Japanese scientists are at last actively entering the debate over the government’s controversial reform plan, which targets not only ailing government organizations but also some of Japan’s best basic research institutes for conversion to agency status. This status would give them independence in management but require them to have their performance evaluated by external assessment bodies.
This publication has long advocated giving greater autonomy and responsibility to the institutions administered by Japan’s Ministry of Education and Science, including universities and the institutes for joint university use. An independent management system would allow increased flexibility in funding. Furthermore, without the restrictions imposed by the civil service law, researchers would be free to carry out entrepreneurial activities, such as setting up venture businesses and carrying out joint research with private companies.
The government’s reform plan moves in this direction but, as it stands, its flaws are far more obvious than its potential benefits. Opposition to reform of the universities has succeeded in delaying further changes until at least 2003, giving time for the fundamental reshaping required. Many fundamental steps need to be taken, such as implementation of a national external review system and of competent new administration, before universities will be ready for agency status. But other institutions would face more immediate problems if the current proposals are implemented.
The reform plan, which is part of the government’s drive to improve the country’s administration across the board, has met strong opposition from the outset, with targeted institutes arguing against the government’s claim that the changes are necessary to run them more efficiently. Such resistance is hardly surprising given the plan’s rationalization targets and costcutting measures. The government has also made clear its intention to close down, merge or privatize institutes that fail to meet their performance-related targets. But, following compromises by the government with stronger ministries over its plan to reduce the number of civil servants by 25 percent, there is disproportionate pressure on research institutes to cut their costs.
As a result, the National Research Institutes for Joint University Use are at risk; they are all renowned for the quality of their basic research. More thought must be given to decisions concerning such high-quality institutes, whose activities are ill-suited to targets based on cost performance. The government should create a separate agency plan for institutes carrying out basic research, so that appropriate evaluation systems and performance-related targets can be introduced, with goals and support established over periods of 5—10 years, reflecting the longterm character of fundamental research. [br] The passage probably implies that scientists have been______.
选项
A、slow to respond to the government’s proposals
B、overlooked for the sake of a flawed reform plan
C、good at following the government’s example
D、indifferent to some governmental demands
答案
A
解析
本文作者暗示,日本的科学家一直对政府的建议反应迟缓,这是基础科学的长期性所决定的。因此,选项[A]为答案,其依据是最后一段第二句。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4067963.html
相关试题推荐
Scientistsareoftenfascinatedbyphenomenathatmanyordinarypeopleignore.A、
Thenewgovernmenthasjustsetupamonopolyinsalt.A、controlB、shareC、grant
Scientistsgenerallyholdthatlanguagehasbeensolonginusethatthelength
Japanesescientistsareatlastactivelyenteringthedebateoverthegovern
Japanesescientistsareatlastactivelyenteringthedebateoverthegovern
Japanesescientistsareatlastactivelyenteringthedebateoverthegovern
Strictsanitaryproceduresformulatedbyourmunicipalgovernmenthelpto______
Scientists,likeotherpeople,arealwayspleasedtohavetheirownideas______
Broadsanctionsthat______IndianandPakistaniscientistsfromtheWestarea
The______cycleoflifeanddeathisasubjectofinteresttoscientistsandphi
随机试题
Readtheemailandmemobelow.Completetheformontheoppositepage.Writeaw
Theideathatsomegroupsofpeoplemaybemoreintelligentthanothersiso
()是一门以经验为基础而建立起来的管理科学,经验是掌握客观事物所必需的,将
A.NA>NB B.NA<NB C.NA=NB=0 D.NA=NB≠0
太阳能突起路标分为带逆反射器的组合式(Z)和不带逆反射器的单一式(D)
试述游戏作为幼儿园最基本活动的依据。
关于《中华民国临时政府组织大纲》,下列说法不正确的是()A.它第一次以法律形式
易于形成转移性脓肿的致病菌是 A.金黄葡萄球菌B.溶血性链球菌C.厌氧菌
对任何一只可交割券,P代表面值为100元国债的即期价格,F代表面值为100元国债
A.国家药品监督管理部门 B.国家卫生行政部门 C.国家科技管理部门 D.
最新回复
(
0
)