首页
登录
职称英语
In science the meaning of the word "explain" suffers with civilization’s eve
In science the meaning of the word "explain" suffers with civilization’s eve
游客
2025-05-07
36
管理
问题
In science the meaning of the word "explain" suffers with civilization’s every step in search of reality. Science cannot really explain electricity, magnetism, and gravitation; their effects can be measured and predicted, but of their nature no more is known to the modern scientist than to Thales who first
speculated on
the electrification of amber. Most contemporary physicists reject the notion that man can ever discover what these mysterious forces "really" are. Electricity, Bertrand Russell says, "is not a thing, like St. Paul’s Cathedral; it is a way in which things behave. When we have told how things behave when they are electrified, and under what circumstances they are electrified, we have told all there is to tell. " Until recently scientists would have disapproved of such an idea. Aristotle, for example, whose natural science dominated western thought for two thousand years, believed that man could arrive at an understanding of reality by reasoning from self-evident principles. He felt, for example, that it is a self-evident principle that everything in the universe has its proper place, hence one can deduce that objects fall to the ground because that’s where they belong, and smoke goes up because that’s where it belongs. The goal of Aristotelian science was to explain why things happen. Modern science was born when Galileo began trying to explain how things happen and thus originated the method of controlled experiment which now forms the basis of scientific investigation. [br] Bertrand Russell’s notion about electricity is______.
选项
A、disapproved of by most modern scientists
B、in agreement with Aristotle’s theory of self-evident principles
C、in agreement with scientific investigation directed toward "how" things happen
D、in agreement with scientific investigation directed toward "why" things happen
答案
C
解析
推理题。要解答本题,需理解文中几个主要观点。Bertrand Rlassell认为:当我们已经解释了物质是如何带电的,在什么条件下它们带电后,我们就已经解释了所有应该解释的。因此Bertrand Russell的观点是科学应该解释事情是如何发生的,这一观点也是当代科学家同意的观点。文章提到Aristotle所持的理论是自明理论,其观点是科学应该解释为什么事情会发生,他的这种观点曾统治了西方自然科学领域2000多年,这种观点是现代科学家所不认同的。所以本题的正确答案是C选项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4065341.html
相关试题推荐
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’seve
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’seve
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’seve
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’seve
Thediscoveriesofscienceoftenareamixedblessing.Ontheonehandtheygive
A______translationisnotalwaystheclosesttotheoriginalmeaning.A、liberal
Themeaningofsome______formsofwritingisnotalwayswellunderstoodto-day
(While)expertsinbasicscienceareimportant,(skilledtalents)shouldbethe
Anextensivefoundationinthebasicsciencesshouldberequiredofallscience
ProfessorTaylor’stalkhasindicatedthatsciencehasaverystrong______ont
随机试题
Almosteverynewinnovationgoesthroughthreephases.Wheninitiallyintrod
关于国家对期刊编辑出版活动的规定,说法正确的有( )。A.期刊出版单位与境外出
在近代教育史上,认为教学的主要任务在于训练学生的智力或思维而传授知识无关紧要的理
下列指示剂中,哪一组全部适用于络合滴定?( ) A.甲基橙、二苯胺磺酸钠、
在下面的标准中,定义快速生成树协议的是( ),支持端口认证的协议是( )。
A.脐耻之间 B.脐上1横指 C.脐上3横指 D.脐与剑突之间 E.剑突
某市以媒体融合为基础,坚持“黏着受众走,跟着民生跑”,运用“新闻+政务”“新闻+
H-K-ATP酶泵抑制药是A.雷尼替丁 B.阿托品 C.丙谷氨 D.洛塞克
厌氧氨氧化(ANAMMOX)作用是指( )。A.在厌氧条件下由厌氧氨氧化菌利用
【背景资料】 A公司承建一座桥梁工程,将跨河桥的桥台土方开挖分包给B公司。桥台
最新回复
(
0
)