首页
登录
职称英语
More than a year has passed since the space shuttle Columbia broke into piec
More than a year has passed since the space shuttle Columbia broke into piec
游客
2025-05-06
46
管理
问题
More than a year has passed since the space shuttle Columbia broke into pieces over central Texas. This past January President Bush announced a long-term program of space exploration that would return human beings to the Moon, and thereafter send them to Mars and beyond. As this magazine (Natural History) goes to press, the twin Mars Exploration Rovers, Spirit and Opportunity, are wowing the scientists and engineers at the rovers’ birthplace--NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL)--with their skills as robotic field geologists. JPL’s official rover Web site is being stampeded by visitors. The confluence of these and other events resurrects a perennial debate: with two shuttle failures out of 112 missions, and the astronomical expense of the manned space program, can sending people into space be justified, or should robots do the job alone?
Modern societies have been sending robots into space since 1957, and people since 1961. Fact is, it’s vastly cheaper to send robots: in most cases, a fiftieth the cost of sending people. Robots don’t much care how hot or cold space gets; give them the fight lubricants, and they’ll operate in a vast range of temperatures. They don’t need elaborate life-support systems, either. Robots can spend long periods of time moving around and among the planets, more or less unfazed by ionizing radiation. They do not lose bone mass from prolonged exposure to weightlessness, because, of course, they are boneless. You don’t even have to feed them. Best of all, once they’ve finished their jobs, they won’t complain if you don’t bring them home.
But there’s a flip side to this argument. Back in the late 1960s and early 1970s, in the days of NASA’s manned Apollo flights to the Moon, no robot could decide which pebbles to pick up and bring home. But when the Apollo 17 astronaut Harrison Schmitt, the only geologist to have walked on the Moon, noticed some odd, orange and black soil on the lunar surface, he immediately collected a sample. It turned out to be minute beads of volcanic glass. Today a robot can perform staggering chemical analyses and transmit amazingly detailed images, but it still can’t react, as Schmitt did, to a surprise. By contrast, packed inside the 150-pound mechanism of a field geologist are the capacities to walk, run, dig, hammer, see, communicate, interpret, and invent.
And of course when something goes wrong, an on-the-spot human being becomes a robot’s best friend. After landing on Mars this past January 3, did the Spirit rover just roll right off its lander platform and start checking out the neighborhood? No, its air-bags were blocking the path. Not until January 15 did Spirit’s remote controllers man-age to get all six of its wheels rolling on Martian soil. Anyone on the scene on January 3 could have just lifted the airbags out of the way and given Spirit a little shove. [br] Which one is NOT the factor leading to the public debate?
选项
A、The high expense of the manned space program.
B、The inefficient work of Jet Propulsion Laboratory.
C、The heavy casualties in the space shuffle wreckage.
D、The announcement of a long-term space exploration.
答案
B
解析
在第1段中有这样一句话:The confluence of these and other events resurrects a perennial debate.关键在于these和other events是指什么。文章一开头就提到了哥伦比亚号航天飞船的失事,以及另一项长期的太空探险计划。因此本题的答案是B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4064067.html
相关试题推荐
TheworkersofspaceshuttleDiscoverygotintothebackoftheshuttletolook
NearlytwothousandyearshavepassedsinceacensusdecreedbyCaesarAugus
NearlytwothousandyearshavepassedsinceacensusdecreedbyCaesarAugus
MorethanayearhaspassedsincethespaceshuttleColumbiabrokeintopiec
MorethanayearhaspassedsincethespaceshuttleColumbiabrokeintopiec
Itwasaverydifficultexamination,______hepasseditwithdistinction.A、cons
Althoughtheexaminationhepassedwasnotimportant,hissuccess______himinhi
______forthefactthatshebrokeherleg,shemighthavepassedtheexam.A、Had
TheworkersofspaceshuttleDiscoverygotintothebackoftheshuttletolook
ThismonthSingaporepassedabillthatwouldgivelegalteethtothemoral
随机试题
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestrugglefors
Whichofthefollowingcanbestdescribehissituation?[br][originaltext]Hew
Thefirstintimation,apparently,waswhenthree-year-oldYvestoldhismoth
Lifereallyshouldbeonelongjourneyofjoyforchildrenbornwithaworld
以下哪种药是肾上腺素能扩瞳药?A.后马托品 B.新福林 C.麻黄素 D.阿
鼻源性头痛的特点是:A.有时间和部位规律 B.多为钝痛、隐痛 C.鼻腔收缩后
Childrenmaygetintosomebadhabits___
A.15 B.30 C.45 D.60
根据《标准施工招标资格预审文件》,不能作为资格预审申请人的单位有()。A.本项目
关于填充墙砌体工程施工技术的表述,正确的是()。A.砌筑填充墙时,轻骨料混凝土小
最新回复
(
0
)