首页
登录
职称英语
The Commercial Revolution was not confined, of course, to the growth of trad
The Commercial Revolution was not confined, of course, to the growth of trad
游客
2025-05-04
46
管理
问题
The Commercial Revolution was not confined, of course, to the growth of trade and banking. Included in it also were fundamental changes in methods of production. The system of manufacture developed by the craft guilds in the later Middle Ages was rapidly becoming defunct. The guilds themselves, dominated by the master craftsmen, had grown selfish and exclusive. Membership in them was commonly restricted to a few privileged families. Besides, they were so completely choked by tradition that they were unable to make adjustments to changing conditions. Moreover, new industries had sprang up entirely outside the guild system. Characteristic examples were mining and smelting and the woolen industry. The rapid development of these enterprises was stimulated by technical advances, such as the invention of the spinning wheel and the discovery of a new method of making brass, which saved about half of the fuel previously used. In the mining and smelting industries a form of organization was adopted similar to that which has prevailed ever since.
But the most typical form of industrial production in the Commercial Revolution was the domestic system, developed first of all in the woolen industry. The domestic system derives its name from the fact that the work was done in the homes of industrial artisans instead of in the shop of a master craftsman. Since the various jobs in the manufacture of a product were given out on contract, the system is also known as the putting out system. Notwithstanding the petty scale of production, the organization was basically capitalistic. The raw material was purchased by an entrepreneur and assigned to individual worker, each of whom would complete his allotted task for a stipulated payment. In the case of the woolen industry the yam would be given out first of all to the spinners, then to the weavers, fullers, and dyer in succession. When the cloth was finally finished, it would be taken by the clothier and sold in the open market for the highest price it would bring. [br] According to the article, which one of the following statements is NOT true?
选项
A、Technical advances stimulated the development of enterprises.
B、In the woolen industry, weavers would pass on their products to spinners.
C、The domestic system is also known as the putting out system.
D、The word "clothier" is synonymous to "entrepreneur" in this context.
答案
B
解析
本题中,A项与文章第一段倒数第二句话的意思相符;C项与文章第二段第三句话的意思相符; D项与文章第二段最后一句话的意思相符。从文中的“In the case of the woolen industry the yarn would be given out first of all to the spinner,then to the weavers,fullers,and dyer in succession.”可知,B项把spinner和weaver的次序颠倒了。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4062088.html
相关试题推荐
TheCommercialRevolutionwasnotconfined,ofcourse,tothegrowthoftrad
TheCommercialRevolutionwasnotconfined,ofcourse,tothegrowthoftrad
TheCommercialRevolutionwasnotconfined,ofcourse,tothegrowthoftrad
Therelationshipbetweenformaleducationandeconomicgrowthinpoorcountr
Therelationshipbetweenformaleducationandeconomicgrowthinpoorcountr
Itisfrequentlyassumedthatthemechanizationofworkhasarevolutionary
Itisfrequentlyassumedthatthemechanizationofworkhasarevolutionary
Thegrowthofcell-phoneusersintheU.S.hastaperedofffromthebreakne
Thegrowthofcell-phoneusersintheU.S.hastaperedofffromthebreakne
Thegrowthofcell-phoneusersintheU.S.hastaperedofffromthebreakne
随机试题
[img]ct_epem_epelisv_00441(20097)[/img][br][originaltext]Manystudentsrideb
Whatistheordernumber?[br]WhyisMr.Bloomlateforhismeeting?[originalt
[originaltext]Thedeathtollhasrisentoatleast190afteraseriesofbomb
Incomparisonwiththelivesofotherpostgraduatestudents,thelifeofas
Theseaisthelargestunknownpartofourworld.Itcovers【B1】______percen
借贷资本的来源包括()A.职能资本运动中暂时游离出来的货币资本 B.
下列各类车库建筑中,土建工程单方造价最低的是:()A.石材砌体结构车库 B
CR摄影特点,不正确的是A.可进行减影 B.感度高,照射量降低 C.数字成像
根据《测绘法》,全国统一的大地基准、高程基准、深度基准和重力基准,其数据由()审
下列各项中属于动态投资但不属于静态投资的是()。A.涨价预备费 B.基本
最新回复
(
0
)