首页
登录
职称英语
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is bei
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is bei
游客
2025-04-28
45
管理
问题
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic rise in drug abuse worldwide. "The most worrisome development is a culture of drug-friendliness that seems to be gaining prominence (显著)," said the UN’s 13-member International Narcotics Control Board in a report released in late February 1998.
The 74-page study says that pop music,as a global industry,is by far the most influential trend-setter for young people of most cultures. "Some lyrics advocate the smoking of marijuana (大麻) or taking other drugs,and certain pop stars make statements and set examples as if the use of drugs for non-medicinal purposes were a normal and acceptable part of a person’s lifestyle," the study says.
Surprisingly,says the Board,the effect of drug-friendly pop music seems to survive despite the occasional shock of death by overdose (过量用药). "Such incidents tend to be seen as an occasion to mourn the loss of a role model,and not an opportunity to confront the deadly effect of ’recreational’ drug use," it notes. Since the 1970s,several internationally famous singers and movie stars-including Elvis Presley,Janice Joplinjohn Belushi.Jimi Hendrix,Jonathan Melvin and Andy Gibbs-have died of either drug abuse or drug related illnesses. With the globalization of popular music,messages tolerating or promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin. "In most countries,the names of certain pop stars have become familiar to the members of every household," the study says.
The UN study also blames the media for its description of certain drug issues-especially the use of marijuana and issues of liberalization and legalization-which encourages,rather than prevents,drug abuse. "Over the last years,we have seen how drug abuse is increasingly regarded as being acceptable or even attractive," says The UN study also blames the media for its description of certain drug issues-especially the use of marijuana and issues of liberalization and legalization-. "Powerful pressure groups run political campaigns aimed at legalizing controlled drugs," he says. Ghodse also points out that all these developments have created an environment which is tolerant of or even favorable to drug abuse and spoils international drug prevention efforts currently underway.
The present study,be says,focuses on the issue of demand reduction and prevention within an environment that has become tolerant of drug abuse. The Board calls on governments to do their legal and moral duties,and to act against the pro-drug messages of the youth culture to which young people increasingly are being exposed. [br] Which of the following statements does the author tend to agree with?
选项
A、The use of drugs for non-medicinal purposes is an acceptable part of a person’s lifestyle.
B、The spreading of pop music may cause the drug abuse to go beyond country,boundaries.
C、No efforts have been made to prevent the spreading of drug abuse.
D、The governments have no ability to act against the pro-drug messages of the youth culture.
答案
B
解析
本题的四个选项中,只有B项表达出了作者同意的观点。这可以从文中第三段的"With the globalization of popular music,messages tolerating or promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin.”推出。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4057464.html
相关试题推荐
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbei
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbei
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbei
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbei
Themostpowerfulforceshapingsocietytodayisscienceappliedbyindustry
Themostpowerfulforceshapingsocietytodayisscienceappliedbyindustry
Thenewpolicyhas______alargeamountofinvestmentforindustryandbusinessi
Bythe1820sintheUnitedStates,whensteamboatswerecommononwesternwa
BillWinner,asalesmanagerwith10yearsinthemedicalindustry,wantsto
BillWinner,asalesmanagerwith10yearsinthemedicalindustry,wantsto
随机试题
Avoideggs.Drink8glassesofwateraday.Eatingcarbswill【C1】______.Nut
Manybigcitiesintheworld_________________________(正面临淡水资源短缺).arefacingt
[originaltext]M:SharonEppersonjoinsusnow,she’sacorrespondentforCNBC,and
WhenLouiseBrownwasbornon25July1978,shekickedoffanera.Thefirst
阅读以下说明和图,回答问题1至问题3,将解答填入对应栏内。[说明]某时装邮购提供
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
在行业分析中,运用实地调研法的优势在于()。 A.不太适用于正在进行中的重大
供给学派认为,只有了解上述所得转移的税收效果,我们才能希望设计出一种社会福利制
下列选项中,关于建设工程监理进行投标决策基本原则的说法,错误的是()。A.对
关于依法必须招标工程中标候选人的公示,下列说法中正确的是()。A.评标结果
最新回复
(
0
)