首页
登录
职称英语
At the present time, 98 percent of the world energy consumption comes from s
At the present time, 98 percent of the world energy consumption comes from s
游客
2025-04-26
57
管理
问题
At the present time, 98 percent of the world energy consumption comes from stored sources, such as fossil fuels or nuclear fuel. Only hydroelectric and wood energy represent completely renewable sources on ordinary time scales. Discovery of large additional fossil fuel reserves, solution of the nuclear safety and waste disposal problems, or the development of controlled thermonuclear fusion will provide only a short-term solution to the world’s energy crisis. Within about 100 years, the thermal pollution resulting from our increased energy consumption will make solar energy a necessity at any cost.
Man’s energy consumption is currently about one part in ten thousand that of the energy we receive from the sun. However, it is growing at a 5 percent rate, of which about 2 percent represents a population growth and 3 percent a per capita energy increase. If this growth continues, within 100 years our energy consumption will be about 1 percent of the absorbed solar energy, enough to increase the average temperature of the earth by about one degree centigrade if stored energy continues to be our predominant source. This will be the point at which there will be significant effects in our climate, including the melting of the polar ice caps, a phenomenon which will raise the level of the oceans and flood parts of our major cities. There is positive feedback associated with this process, since the polar ice cap contributes to the partial reflectivity of the energy arriving from the sun: As the ice caps begin to melt, the reflectivity will decrease, thus heating the earth still further.
It is often stated that the growth rate will decline or that energy conservation measures will preclude any long-range problem. Instead, this only postpones the problem by a few years. Conservation by a factor of two together with a maintenance of the 5 percent growth rate the problem by only 14 years. Reduction of the growth rate to 4 percent postpones the problem by only 25 years; in addition, the inequities in standards of living throughout the world will provide pressure toward an increase in growth rate, particularly if cheap energy is available. The problem of a changing climate will not be evident until perhaps ten years before it becomes critical due to the nature of an exponential growth rate together with the normal annual weather variations. This may be too short a period to circumvent the problem by converting to other energy sources, so advance planning is a necessity.
The only practical means of avoiding the problem of thermal pollution appears to be the use of solar energy. (Schemes to "air-condition" the earth do not appear to be feasible before the twenty-second century. ) Using the solar energy before it is dissipated to heat does not increase the earth’s energy balance. The cost of solar energy is extremely favorable now, particularly when compared to the cost of relocating many of our major cities. [br] The positive feedback mentioned at the end of paragraph 2 means that the melting of the polar ice caps will ______.
选项
A、reduce per capita energy consumption
B、accelerate the transition to solar energy
C、intensify tile effects of thermal pollution
D、necessitate a shift to alternative energy sources
答案
C
解析
第二段末尾提到的“正反馈”指极地冰帽的融化会加剧热污染的影响。第二段末尾指出,有与这一过程相联系的正反馈,因为极地冰帽导致太阳能的部分反射。冰帽开始融化的时候,反射会减少,因此,地球上更热。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4054462.html
相关试题推荐
Onekeyquestionforthenextcenturyishowwewillprovideenergyinanen
Onekeyquestionforthenextcenturyishowwewillprovideenergyinanen
Atthepresenttime,98percentoftheworldenergyconsumptioncomesfroms
Atthepresenttime,98percentoftheworldenergyconsumptioncomesfroms
Atthepresenttime,98percentoftheworldenergyconsumptioncomesfroms
Therearemanyformsofenergy,______isatomicenergy.A、oneofthatB、oneofw
Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhow
Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhow
These40leadingindustrializedcountriesemitted2.3percentmoregreenhou
Atallageandatallstagesoflife,fearpresentsaproblemtoalmostever
随机试题
HowExerciseMakesYouSmarterExercisedoesmorethanbu
Wereitnotforitssturdyclarity,itslurkingwit,itshomelyfiguration,its
柱吊升中所受振动较小,但对起重机的机动性要求高,一般采用自行式起重机的起吊方式为
非货币性资产交换具有商业实质且公允价值能够可靠计量的,换出资产公允价值与其账面价
下列说法不正确的是A开窍药主要用于心神不宁证 B开窍药味辛,其气芳香,入心经
某置业公司拟建一商场,商场地上6层、地下1层,单层建筑面积4560m2,建筑高度
有一种电子铃,每到整点就响一次铃,每走9分针亮一次灯。正午12点时,它既亮灯又响
与肺主一身之气密切相关的是A.元气 B.宗气 C.营气 D.卫气 E.中
体检条款主要适用于()。 A.失能收入损失保险 B.护理保险 C.疾病保险
工地拼装的大型普通低碳钢容器的组装焊缝的焊后热处理方法为()。A.正火加中
最新回复
(
0
)