首页
登录
职称英语
Amitai Etzioni is not surprised by the latest headings about scheming corpor
Amitai Etzioni is not surprised by the latest headings about scheming corpor
游客
2025-04-26
35
管理
问题
Amitai Etzioni is not surprised by the latest headings about scheming corporate crooks(骗子). As a visiting professor at the Harvard Business School in 1989 ,he ended his work there disgusted with his students’ overwhelming lust for money. "They’re taught that profit is all that matters," he says. "Many schools don’t even offer ethics (伦理学) courses at all."
Etzioni expressed his frustration about the interests of his graduate students. "By and large. I clearly had not found a way to help classes full of MBAS see that there is more to life than money, power, fame and self-interest," he wrote at the time. Today he still takes the blame for not educating these "business-leaders-to-he". "I really feel like I failed them, "he says. "If I was a better teacher maybe I could have reached them."
Etzioni was a respected ethics expert when he arrived at Harvard. He hoped his work at the university would give him insight into how questions of morality could he applied to places where serf-interest flourished. What he found wash’t encouraging. Those would-be executives had, says Etzioni, little interest in concepts of ethics and morality in the boardroom--and their professor was met with blank stares when he urged his students to see business in new and different ways.
Etzioni sees the experience at Harvard as an eye-opening one and says there’s much about business schools that he’d like to change. "A lot of the faculty teaching business tire bad news themselves. "Etzioni says. From offering classes that teach students how to legally manipulate contracts, to reinforcing the notion of profit over community interests, Etzioni has seen a lot that’s left him shaking his head. And because of what he’s seen taught in business schools, he’s not surprised by the latest rash of corporate scandals. "In many ways things have got a lot worse at business schools. I suspect. "says Etzioni.
Etzioni is still teaching the sociology of right and wrong and still calling for ethical business leadership. "People with poor motives will always exist," he says. "Sometimes environments constrain those people and sometimes environments give those people opportunity. "Etzioni says the booming economy of the last decade enabled those individuals with poor motives to get rich before getting in trouble. His hope now: that the cries for reform will provide more fertile soil for his longstanding messages about business ethics. [br] Why did Amitai Etzioni say "I really feel like I failed them" (Line 4, Para. 2) ?
选项
A、He was unable to alert his students to corporate malpractice.
B、He didn’t teach his students to see business in new and different ways.
C、He could not get his students to understand the importance of ethics in business.
D、He didn’t offer courses that would meet the expectations of the business-leaders-to-be.
答案
C
解析
本题属细节题,问“为什么Amitai Etzioni会认为是他没有把学生教好”。第二段中提到“‘By and large,I dearly had not found a way to help classes full of MBAs see that there is more to life than money,power,fame and self-interest,’…‘I really feel like I failed them’,…”也就是说他当时没有找到一个好办法帮助MBA学生意识到除金钱、权势、名利之外,伦理道德在商业中也很重要,为此,他感到学生没有树立道德感有他的原因。因此C“他没能让学生意识到商业中伦理道德的重要性”,正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4053876.html
相关试题推荐
Manyofthefadsofthe1970s______astoday’slatestfashions.A、arebeingrevive
Theriseofmultinationalcorporations(跨国公司),globalmarketing,newcommuni
Theriseofmultinationalcorporations(跨国公司),globalmarketing,newcommuni
AmitaiEtzioniisnotsurprisedbythelatestheadingsaboutschemingcorpor
AmitaiEtzioniisnotsurprisedbythelatestheadingsaboutschemingcorpor
Ididn’tlistentoMomandIwasnotsurprisedatthelookof______onherface
Large,multinationalcorporationsmaybethecompanieswhoseupsanddownss
Large,multinationalcorporationsmaybethecompanieswhoseupsanddownss
Large,multinationalcorporationsmaybethecompanieswhoseupsanddownss
Large,multinationalcorporationsmaybethecompanieswhoseupsanddownss
随机试题
UKNewspapersI.Introduction—manynationalnewspapers—nonational【T1】______
[originaltext]M:Hello,Thompsonhere.W:Hello.ThisisMary.M:Oh,hello.W:
在一般混合结构住宅中,层高每降低100mm,造价可降低()。A.1%~3%
经批准可以转让、出租、抵押的划拨国有土地使用权包括( )。A.土地使用者为公司
男性,53岁,低热1周,伴焦虑、易怒、心悸、多汗。查体:T37.6℃,P100次
社区社会工作的目标是()A.公平公正 B.服务完善 C.文明祥和 D.
南部某战区一个10人小分队里有6人是特种兵,某次突击任务需派出5人参战,若抽到3
某单层木结构建筑中防火墙间的每层最大允许建筑面积为()㎡。A.600 B.8
(2016年真题)王女士觉得儿子小强总是跟自己对着干,母子经常争吵。王女士找到社
现有甲、乙两个投资方案,投资期相同。若仅投资甲方案,投资额为3000元,收益为4
最新回复
(
0
)