首页
登录
职称英语
Federal Reserve Board Chairman Alan Greenspan laid forth the intellectual ba
Federal Reserve Board Chairman Alan Greenspan laid forth the intellectual ba
游客
2025-04-24
70
管理
问题
Federal Reserve Board Chairman Alan Greenspan laid forth the intellectual basis for the likely continued aggressive easing in monetary policy in the weeks ahead in his semi-annual monetary policy report to Congress.
The broader point in his prepared testimony is that the improved information and production controls evident in the new economy induce companies to respond more quickly and in tandem to changes in their business. Mistakes are still made as is evidenced by the unwanted buildup of inventories at the end of last year, but any mistakes are more aggressively addressed than in the past, as is evidenced by manufacturers’ recent slashing of production. Moreover, the increasingly dramatic shifts in economic activity are particularly hard on confidence. Consumers and businesses literally freeze up due to the heightened uncertainty, and run from any perceived risks and curtail their spending and investment. If confidence deflates by enough, then a recession will ensue.
Confidence has also been under extraordinary pressure in recent months due to surging energy prices and weaker stock prices. Higher energy bills have acted much like a tax increase, save the checks are largely being written to foreign energy producers. The lower stock prices are having a magnified impact due to the dramatic increase in stock wealth since the mid-1990s.
The conduct of monetary policy must adjust to all of this, and thus respond more quickly and aggressively than in the past in an effort to shore up confidence. This explains the dramatic and unprecedented action (at least by a Greenspan-led Federal Reserve) to cut the federal funds rate target by 100 basis points in January: This also suggests that substantially more easing is on the way in the weeks ahead. Just when and by how much will depend on whether confidence continues to fall.
The chairman made a point to note that policymakers have significant latitude to ease policy aggressively since inflation remains low and tame. Despite surging energy prices, inflation and inflation expectations remain contained.
The Federal Reserve’s economic projections for this year provided as part of the testimony support this non-recessionary view. Real GDP is expected to grow by between 2% and 2.5% between the fourth quarter of 2000 and the fourth quarter of this year. Since this is below the economy’s potential growth, the jobless rate will rise to approximately 4. 5% by year’s end. Inflation will moderate somewhat in response.
Recession risks are rising and as high as they have been since the last downturn almost a decade ago. The key buffer between a soft economy and a recessionary one is confidence, and today’s testimony by the Federal Reserve chairman clearly indicates that policymakers will be as aggressive as they need to be to ensure that confidence erodes no further. With just a bit of luck they will succeed. [br] The best title for this passage may be______
选项
A、Greenspan’s Testimony.
B、A New Economy.
C、New Monetary Policy.
D、A Confidence Builder.
答案
C
解析
题干问:“这篇文章的最佳标题为?”纵观全文,作者主要讲述的是联邦储备银行的新金融政策,因此选项C“新金融政策”为正确选项。而选项A“Greenspan的证词”,选项B“新经济”和选项D“自信心的缔造因素”都不能成为文章的整体中心,而只是局部中心。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4052062.html
相关试题推荐
FederalReserveBoardChairmanAlanGreenspanlaidforththeintellectualba
FederalReserveBoardChairmanAlanGreenspanlaidforththeintellectualba
Theintellectually______enterpriseofsciencedependsonfreecommunication.A、d
Thechairmanofthecompanysaidthatnewtechniqueshad______improvedtheirp
Greatemotionalandintellectualresourcesaredemandedinquarrels;stamina
Greatemotionalandintellectualresourcesaredemandedinquarrels;stamina
Thestudyoflawhasbeenrecognizedforcenturiesasabasicintellectuald
Thestudyoflawhasbeenrecognizedforcenturiesasabasicintellectuald
America’sFederalReservecutinterestratesbyanotherquarter-point,to3.
Thestudyoflawhasbeenrecognizedforcenturiesasabasicintellectuald
随机试题
【B1】[br]【B10】A、growB、plantC、saveD、cutdownD根据上文,此处肯定不是“plantrees”或“savet
Isyourfamilyinterestedinbuyingadog?Adogcanbeahappy【B1】______to
DictationListentothepassage.Forquestion21—25,fillintheblankswiththe
交感神经兴奋时,可使胃肠道( )A.运动减弱 B.胆囊收缩 C.括
灭B类火的灭火器(水基型灭火器除外),灭火级别是55B~89B时在20℃时的最小
D解参见溶度积规则。 答案:D
A.醛固酮作用↓B.肾功能衰竭C.远曲小管排H↓和近曲小管重吸收HCO↓D.近曲
患者男,78岁。饮用红酒600ml后出现脸色潮红,轻微眩晕,语言增多,诊断为酒精
某学校的校园改造工程由甲乙两个工程队承包,若甲队单独施工需要30天完成,若乙队单
关于单身妇女的人工授精,正确的是A.可允许给愿意负起养育子女责任的单身妇女实施人
最新回复
(
0
)