首页
登录
职称英语
In old days, when a glimpse of stocking was looked upon as something far too
In old days, when a glimpse of stocking was looked upon as something far too
游客
2025-04-22
41
管理
问题
In old days, when a glimpse of stocking was looked upon as something far too shocking to distract the serious work of an office, secretaries were men.
Then came the first World War and the male secretaries were replaced by women. A man’s secretary became his personal servant, charged with remembering his wife’s birthday and buying her presents; taking his suits to the dry-cleaners; telling lies on the telephone to keep people he did not wish to speak to at bay and, of course, typing and filing and taking shorthand.
Now all this may be changing again. The microchip and high technology is sweeping the British office, taking with it much of the routine clerical work that secretaries did.
"Once office technology takes over generally, the status of the job will rise again because it will involve only the high-powered work and then men will want to do it again."
That was said by one of the executives (male) of one of the biggest secretarial agencies in this country. What he has predicted is already under way in the US. One girl described to me a recent temporary job placing men in secretarial jobs in San Francisco. She noted that all the men she dealt with appeared to be gay so possibly that it was just a new twist to the old story.
Over here, though, there are men coming onto the job market as secretaries. Classically, girls have learned shorthand and typing and gone into a company to seek their fortune from the bottom-and that’s what happened to John Bowman. Although he joined a national grocery chain as secretary to its first woman senior manager, he has since been promoted to an administration job.
"I filled in the application form and said I could do audio/typing, and in fact I was the only applicant. The girls were reluctant to work for this young, glamorous new woman with all this power in the firm."
"I did typing at school, and then a commercial course. I just thought it would be useful finding a job. I never got any funny treatment from the girls, though I admit I’ve never met another male secretary. But then I joined the Post Office as a clerk and carelessly played with the typewriter, and wrote letters, and thought that after all secretaries were getting a good £21,000 a year more than clerks like me. There was a shortage at that time, you see."
"It was simpler working for a woman than for a man. I found she made decisions, she told everybody what she thought, and there was none of that male bitchiness, or that stuff ’ring this number for me dear, ’ which men go in for. "
"Don’t forget, we were a team-that’s how I feel about it-not boss and servant but two people doing different things for the same purpose.
Once high technology has made the job of secretary less routine, will there be male takeover? Men should beware of thinking that they can walk right into the better jobs. There are a lot of women secretaries who will do the job as well, as they are as efficient and well-trained to cope with word processors and computers as men. [br] When he was a post office clerk, secretaries were better paid because ______.
选项
A、they were in shortage
B、they were better trained
C、they worked longer hours
D、they had greater responsibility
答案
A
解析
本题的依据句是文章倒数第四段最后一句话“There was a shortage at that time,you see.”从中可知,A项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4048351.html
相关试题推荐
Inolddays,whenaglimpseofstockingwaslookeduponassomethingfartoo
Inolddays,whenaglimpseofstockingwaslookeduponassomethingfartoo
Inolddays,whenaglimpseofstockingwaslookeduponassomethingfartoo
Inoldday’s,whenaglimpseofstockingwaslookeduponassomethingfarto
Inoldday’s,whenaglimpseofstockingwaslookeduponassomethingfarto
Inoldday’s,whenaglimpseofstockingwaslookeduponassomethingfarto
Thegovernmentistryingtodosomethingto______betterunderstandingbetweenth
FindingsomethingnewtosayaboutAmerica’sloveaffairwiththedeathpenal
Thegovernmentistryingtodosomethingto______betterunderstandingbetweent
Itisalsoimportanttohavesomethingthatcancleanwaterandkill______sowat
随机试题
Wheredoestheconversationhappenprobably?[br][originaltext]M:Whatadelic
In"IsawStevereadingunderthetree",the-ingformisusedas______.A、attri
塑料墙纸和墙布是以一定材料为基材,在其表面进行涂塑后再经过印花、压花或发泡处理等
张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比较,张某
材料一 “俺去年有1000多元的分红。”M村富民生产互助专业合作社
(2018年真题)期货公司的从业人员的禁止行为不包括()。A.对客户进行投
可直接抑制凝血因子Xa,并与抗凝血酶Ⅲ结合的抗凝血药是()A.华法林 B.依诺
描述事物内部各组成部分所占比重宜使用( )。A.散点图 B.圆图 C.直条
男,20岁,3天前受凉后出现咳嗽、咳白黏痰,发热39°C,X线胸片示左下肺大片渗
用转账支票归还欠A公司货款50000元,会计人员编制的记账凭证为:借记应收账款5
最新回复
(
0
)