首页
登录
职称英语
It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick
It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick
游客
2025-04-22
45
管理
问题
It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick pace of modern life, but manners on the roads are becoming horrible. You might tolerate the rude and inconsiderate driver, but nowadays the well-mannered motorist is the exception to the rule. Perhaps the situation calls for a "Be Kind to Other Drivers" campaign, otherwise, it may get completely out of hand.
Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most cool-headed and good-tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behaviors. On the other hand, a little politeness goes a long way towards relieving the tensions of motoring. A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modern traffic conditions. But such acknowledgements of politeness are all too rare today. Many drivers nowadays don’t even seem able to recognize politeness when they see it
However, improper politeness can also be dangerous. A typical example is the driver who waves a child across a crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to.
A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learn to filter correctly into traffic streams one at a time without causing the total blockages (堵塞) that give rise to bad temper. Unfortunately, modern motorists can’t even learn to drive, let alone be well-mannered on the road. Years ago the experts warned us that the car-ownership explosion would demand a lot more give-and-take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart [br] By "good sense" (Paragraph 2), the writer means_______.
选项
A、the driver’s prompt response to difficult conditions
B、the driver’s ability to understand and react reasonably
C、the driver’s tolerance of bad road conditions
D、the driver’s acknowledgement of politeness and regulations
答案
B
解析
这个词出自文章第二段,“Road politeness is not only good manners,but good sense too.”路上礼节不仅指良好的举止,而且还指良好的意识。后面讲到遵守路上良好的礼节可以缓解紧张情绪,可以有助于营造一个善意和宽容的气氛。可见,这里所说的“good sense”是说“理解和回应礼貌行为的能力”。B项与文章的意思相符。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4048333.html
相关试题推荐
Thewreckageoftheexplodedcar______thetraffic.A、interferedB、interpretedC
Thepolicemantriedto______theteenagedrivertoobeythetrafficlawsrather
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequick
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequick
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequick
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequick
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequick
Trafficstatisticspaintagloomypicture.Tohelpsolvetheirtrafficwoes,
Thepolicemantriedto______theteenagedrivertoobeythetrafficlawsrathert
Whyisthere______trafficonthestreetstodaythanyesterday?A、moreB、littleC、
随机试题
Whatmatters______notwinningbutparticipating.A、areB、tobeC、wasD、isD句子结构题。
Accordingtotheinterview,whichofthefollowingphenomenaCANNOTbecalledsy
Woman:Iamhavingtroublewithmyjob.Man:【D1】______Woman:Ihavebeenassign
【B1】[br]【B10】A、criticalB、ironicalC、empiricalD、cynicalA形容词辨义题[考频:19]。这里的The
通常将输入信噪比下降到某值后,继续下降,输出信噪比急剧恶化的现象称为门限效应。(
建筑市场的构成主要包括主体、客体和()。A.承包商 B.咨询服务机构 C.
在用桥梁实际承载能力可通过()方法进行评定。A:桥梁定期检查 B:荷载试验
A.皮肤表层及浅真皮层损伤 B.创口边缘整齐 C.创缘不整齐,裂口广,可伴有
常用的信贷授权形式分类不包括( )。A.按受权机构人数 B.按风险评级 C
A.化湿,解暑,止泻 B.化湿,解暑 C.化湿,解暑,止呕 D.化湿,解暑
最新回复
(
0
)