首页
登录
职称英语
In 1798 the political economist Malthus predicted that in time mankind would
In 1798 the political economist Malthus predicted that in time mankind would
游客
2025-04-20
35
管理
问题
In 1798 the political economist Malthus predicted that in time mankind would face starvation, having outgrown the available food supplies. Today, a century and a half later, there are still experts who forecast the same global disaster unless urgent measures are taken to prevent it.
By the end of the present century there may well be over five thousand million people living on this globe, ail increase of over fifty per cent of today’s figure. In order to keep pace with this increase in mankind the farmers of the world would have to step up their production of food by at least two per cent every year. Such a rate of increase has never been maintained in any country by conventional methods of agriculture, despite modern mechanization and the widespread use of fertilizers. There are no large worthwhile reserves of potential farmland, remaining, and good fertile land is continually being diverted to industrial use. Moreover, erosion of the soil takes a constant toll.
Intensive research, carried out over many years in all manner of climatic conditions, has produced a revolutionary method of growing crops without using any soil at all. Hydroponics, as this technique is called, may well be the answer to all our food worries. Already it has accomplished wonders in producing huge crops. Hydroponics was once a complicated and expensive business; now it is well out of the experimental stage. Labor costs are far lower than when normal methods of agriculture are employed. In fact, it is a completely automatic system. There is no hard manual work, no digging or plowing, and no weeding to speak of. Yields can be far higher than they are in soil. [br] Which of the following best sums up the whole passage?
选项
A、Hydroponics is a new development in agriculture.
B、Malthus’ prediction has been proved to be correct by modern experts.
C、Hydroponics may be the answer to the world food shortage in the future.
D、Conventional methods of agriculture should be improved to step up food production by two per cent every year.
答案
C
解析
文章第一段第一句“In 1798 the political economist Malthus predicted that in time mankind wouldface starvation,having outgrown the available food supplies.”暗含的意思是:人类将面临饥饿危机,所以答案为C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4045891.html
相关试题推荐
In1798thepoliticaleconomistMalthuspredictedthatintimemankindwould
In2005,PresidentBushputhispoliticalcapitalwherehismouthwas,andlost.
TheEnglishmanhasbeencalledapoliticalanimal,andhevalueswhatispol
TheEnglishmanhasbeencalledapoliticalanimal,andhevalueswhatispol
Hershrewdcampaignmanagerswereresponsibleforthefactthatherpoliticalsl
Toavoidthevariousfoolishopinionstowhichmankindisprone,nosuperhum
Toavoidthevariousfoolishopinionstowhichmankindisprone,nosuperhum
Toavoidthevariousfoolishopinionstowhichmankindisprone,nosuperhum
Waristhesocialcancerofmankind.Itisaperniciousformofignorance,fori
In2005,PresidentBushputhispoliticalcapitalwherehismouthwas,andlost.
随机试题
Whatdoesthemanmean?[br][originaltext]W:HowwasyourtriptoBeijingthis
Strictsanitaryproceduresformulatedbyourmunicipalgovernmenthelpto______
______thefinalexaminationisover,wecangooutsideforapicnic.A、Eventhoug
[originaltext]M:Hello,Jane.Whatwasthefilmlike?W:Awful.Itwasacomple
德育过程的基础()A.活动和交往 B.自我教育 C.学校教育 D.说理教
(30分)请阅读以下这首诗,结合自身经历和思考感悟,自选角度,自选文体,自拟题目
证券公司董事会对信息技术管理的有效性承担责任,应当履行下列职责()。
舌紫而吐舌可见于A.血虚动风 B.热极生风 C.阴虚动风 D.疫毒
下列哪项是4:3:2(2/3张)混合液的组成A.4份10%葡萄糖,3份生理盐水,
噻嗪类利尿剂的主要不良反应是A.足踝部水肿 B.血尿酸升高 C.直立性低血压
最新回复
(
0
)