首页
登录
职称英语
Reading to oneself is a modern activity that was almost unknown to the schol
Reading to oneself is a modern activity that was almost unknown to the schol
游客
2025-04-19
45
管理
问题
Reading to oneself is a modern activity that was almost unknown to the scholars of the classical and medieval worlds, while during the fifteen century the term "reading" undoubtedly meant reading aloud. Only during the nineteenth did silent reading become commonplace. One should be wary, however, of assuming that silent reading came about simply because reading aloud is a distraction to others. Examination of factors related to the historical development of silent reading reveals that it became the usual mode of reading for most adult reading tasks mainly because the tasks themselves changed in character.
The last century saw a steady gradual increase in literacy, and thus in the number of readers. As readers increased, the number of potential listeners decreased, and thus there was some reduction in the need to read aloud. Reading for the benefit of listeners grew less common, so came the flourishing of reading as a private activity in such public places as libraries, railway carriages and offices, where reading aloud would cause distraction to other readers.
Towards the end of the century there was still considerable argument over whether books should be used for information or treated respectfully, and over whether the reading of material such as newspapers was in some way mentally weakening. Indeed this argument remains with us still in education. However, whatever its virtues were, the old shared literacy culture had gone and was replaced by the printed mass media on the one hand and by book and periodicals for a specialized readership on the other.
By the end of the century students were being recommended to adopt attitudes to books and to use skills in reading them which were inappropriate, if not impossible, for the oral reader. The social, cultural and technological changes in the century had greatly altered what the term "reading" implied. [br] The emergence of the mass media and of specialized periodicals showed that______.
选项
A、standards of literacy had declined
B、printing techniques had improved
C、readers’interests had diversified
D、educationalists’attitudes had changed
答案
C
解析
细节题。文中第三段讲到,无论其优点如何,古老的阅读文化已经成为过去。一方面它被印刷媒体取而代之,另一方面也被提供给专业读者的书籍和杂志所取代。最后一段又讲到,到本世纪末,老师建议学生们对书籍要有所选择,并运用各种阅读技巧,而这些技巧并不适用于朗读。本世纪的社会、文化和技术都在不断地发展,这极大地改变了“阅读”一词的含义。据此可知,大众媒体和专业期刊的出现表明读者的兴趣变得多样化。所以正确答案是C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4045112.html
相关试题推荐
Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown;inotherwords,theorigino
Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown;inotherwords,theorigino
Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown;inotherwords,theorigino
Surprisinglyenough,modernhistorianshaverarelyinterestedthemselvesin
Ourmoderncivilizationmustnotbethoughtofas____overnight.A、beingcreatedB
Moderncomplexsocietiesaretroubledbyalackofconsensusaroundmanyiss
Moderncomplexsocietiesaretroubledbyalackofconsensusaroundmanyiss
Moderncomplexsocietiesaretroubledbyalackofconsensusaroundmanyiss
Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown;inotherwords,theorigin
Howmenfirstlearnttoinventwordsisunknown;inotherwords,theorigin
随机试题
MostoftheoldercivilizationswhichflourishedduringthefifthcenturyB.C.ar
Inthepopularmind,theInternetistherealizationoftheglobalvillage,
一般来讲,作为期货市场的上市品种,应该是()的商品。A、市场容量大B、易于标准化和分级C、价格受政府限制D、拥有大量买主和卖主A,B,D作为期
[originaltext](5)ThreeuniversitystudentsinSantiago,Chile,havedevelo
[originaltext]M:Hi.Uh,(9)haven’twemetbefore?Youlooksofamiliar.W:Yea
软件是指为了满足用户需要而编制的各种程序的总和,一般分为系统软件和应用软件两大类
金融服务实体经济的实质就是有效发挥其()的功能。A.媒介资源配置 B.所有权
某单位内的消防应急照明及疏散指示系统采用自带电源非集中控制型系统,消防机构对消防
患者女,36岁,患痹证多年,近来出现心悸气短,动则加重,面色少华,舌质淡,脉虚数
关于证券投资基金的特点,下列说法正确的有()。A.通过集合理财实现专业化管理
最新回复
(
0
)