首页
登录
职称英语
Is this happening in your neighborhood? Children, notebook computers stuck u
Is this happening in your neighborhood? Children, notebook computers stuck u
游客
2025-04-19
47
管理
问题
Is this happening in your neighborhood? Children, notebook computers stuck under their arms, await the yellow bus for the trip to middle school. On the surface, the question of computers in schools is a no-brainer. It would be strange to insist that today’s technology shouldn’t be used to make the classroom experience more individualized, more effective, more immediate, more exciting. Computers have been in schools more than 20 years — and probably even done some good.
But the idea of a personal computer as a necessary daily tool for every American grammar school pupil is altogether different thing. Beware the superficially attractive vision of 10-year-olds doing most of their work — and homework — on a computer. It’s another illusory silver bullet that promises to solve all of society’s ills through technology. Regardless of whether parents or taxpayers buy the machinery, it’s a bad policy.
Determining the proper role of computers in schools is too important to be left to computer suppliers and educators. An educated public with clear and realistic expectations needs to help determine the right track for technology.
Educators forever seem to seek the ultimate in curricular or teaching tools. They are always preoccupied with innovation — junior high school, new math, whole language, open classrooms and mastery learning, to name a few. Some ideas turned out well and over time have earned permanent positions in our education systems. Other reflected change for changes’ sake and wound up in the trash bin, where they belong.
Exactly what is to be solved with computers in schools? Are we looking to improve instructional capacity and flexibility? Are we trying to make teachers and aides more productive by letting students take advantage of programmed learning tools? This all sounds good, and much has been accomplished with computer-assisted instruction.
But that’s not the same as making the computer a symbol of well-tempered educational policy. There’s danger in the message that a child is not fully educated if he or she can’t surf the World Wide Web skillfully, move around in Windows or the Founder, use a word processing program, or program in Logo or Basic.
These skills can be learned outside the classroom. Worse, the time it takes students to acquire them is time stolen from the legitimate teaching schedule — and that’s a bad trade.
And what kind of computers should be purchased? We’re not talking brand names. Most school systems don’t have the money to replace PCs or Macs on the two-to-three-year cycle that shifts technologies demand. On the other hand, $2, 500 — the cost of just one computer — invested in books for the school library produces an asset that has, shall we say, a longer shelf life.
And who changes the factory culture of schoolrooms to allow computers to be more effective? And who teaches the teachers? These are the really tough issues — the ones that more hardware won’t solve.
Children are best served when schools contribute to shaping the solid foundations on which their future will be built. The student who can read with curiosity and understanding, who has mastered basic mathematical concepts, who can evaluate ideas critically, is the one schools should aim to produce. [br] The author’s attitude towards the present way of teaching computer in schools is______.
选项
A、critical
B、objective
C、positive
D、optimistic
答案
A
解析
根据文章内容可知,作者对当今学校普及计算机教育的状况进行了客观的分析,指出了其优缺点,但着重于对缺点的批判。且文中字里行间流露着对当今在学校,特别是中学进行计算机技能教育的批判。特别是文章结尾还明确指出学校教育本应该具备的社会功能。据此判断,答案是A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4044634.html
相关试题推荐
Twoofthechildrenhavetosleepinonebed,buttheotherthreehave______on
Psychologistsbelievethatchildrenareeasilyinfluencedbytheir______.A、condi
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisitio
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisitio
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisitio
AnOhioStateUniversitystudyhaslinkedbehaviorinyoungchildren【C1】____
AnOhioStateUniversitystudyhaslinkedbehaviorinyoungchildren【C1】____
AnOhioStateUniversitystudyhaslinkedbehaviorinyoungchildren【C1】____
AnOhioStateUniversitystudyhaslinkedbehaviorinyoungchildren【C1】____
AnOhioStateUniversitystudyhaslinkedbehaviorinyoungchildren【C1】____
随机试题
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Oneofthemostcontentiousissuesinthevastliteratureaboutalcoholcons
“机不可失,时不再来”指的是()A.时间的连续性 B.时间的一维性 C.时
下列关于混凝土工程量计算规定的说法不正确的是( )。A.设计工程量中应计入混凝
A.完全由肾脏排泄 B.主要由肾脏排泄 C.40%~60%由肾脏排泄 D.
关于换填法的说法正确的有()。A、直接用砂、砾、卵石、片石等渗水性材料置换部分
对幼儿发展评价说法错误的是( )。A.具体的评价内容可根据评价目的、教育工作的
在经济衰退时实行扩张政策,有意安排财政赤字;在繁荣时期实行紧缩政策,有意安排财政
以下哪些口腔卫生用品或方法没有去除菌斑的作用A.牙签 B.牙间刷 C.漱口
下列有关了解被审计单位及其环境的说法中,正确的是()。A.注册会计师无须在
最新回复
(
0
)