首页
登录
职称英语
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which huma
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which huma
游客
2025-04-17
30
管理
问题
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which human beings could feel no love or happiness, no terror or hate. Try to imagine the consequences of such a transformation. People might not be able to stay alive: knowing neither joy nor pleasure, neither anxiety nor fear, they would be as likely to repeat acts that hurt them as acts that were beneficial. They could not learn: they could not benefit from experience because this emotionless world would lack rewards and punishments. Society would soon disappear: people would be as likely to harm one another as to provide help and support. Human relationships would not exist: in a world without friends or enemies, there could be no marriage, affection among companions, or bonds among members of groups. Society’s economic underpinnings would be destroyed: since earning $10 million would be no more pleasant than earning $10, there would be no incentive to work. In fact, there would be no incentives of any kind. For as we will see, incentives imply a capacity to enjoy them.
In such a world, the chances that the human species would survive are next to zero, because emotions are the basic instrument of our survival and adaptation. Emotions strcture the world for us in important ways. As individuals, we categorize objects on the basis of our emotions. True we consider the length, shape, size, or texture, but an object’s physical aspects are less important than what it has done or can do to us—hurt us, surprise us, anger us or make us joyful. We also use categorizations coloured by emotions in our families, communities, and overall society. Out of our emotional experiences with objects and events comes a social feeling of agreement that certain things and actions are "good" and others are "bad", and we apply these categories to every aspect of our social life—from what foods we eat and what clothes we wear m how we keep promises and which people our group will accept. In fact, society exploits our emotional reactions and attitudes, such as loyalty, morality, pride, shame, guilt, fear and greed, in order to maintain itself. It gives high rewards to individuals who perform important tasks such as surgery, makes heroes out of individuals for unusual or dangerous achievements such flying fighter planes in a war, and uses the legal and penal system to make people afraid to engage in antisocial acts. [br] The reason why people might not be able to stay alive in a world without emotion is that ______.
选项
A、they would not be able to tell the texture of objects
B、they would not know what was beneficial and what was harmful to them
C、they would not be happy with a life without love
D、they would do things that hurt each other’s feeling
答案
B
解析
本题所涉及的相关信息在文章的第一段。第一段的第三句话说:“如果人们重复做—些对自己有害的事情,人们将活不下去。”换言之,即没有情感,人们将无法分辨什么是对他们有害的,什么是对他们有益的,因此会做出对自己有害的事情而无法生存下去。这与选项B符合,所以本题正确答案为B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4041506.html
相关试题推荐
Canyouimaginethefat______famousasanactor?A、boybecomeB、boytobecomeC、b
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
随机试题
Lookatthenotebelow.Youwillhearamanleavingamessageaboutdeli
Accordingtothepassage,electricresponseaudiometrycanbeused______.[br]
A、Differenttypesofpeoplearejustlikedifferentanimals.B、Thereareinteres
[originaltext]Longago,nooneinEuropesmoked.Thetobaccoplantwasunkn
教师资格证面试姿态的基本原则是端正、精神焕发,给考官以清新振奋的感觉。具体而
如下图所示,在IE“Internet选项”对话框的()选项卡中可指定电子邮件
下列关于药物作用机制的描述中不正确的是()。A:影响离子通道 B:干扰细胞物
以下腧穴中,治疗痫证有较好作用的是A.长强 B.腰阳关 C.命门 D.秩边
A.平胃散B.藿香正气散C.厚朴温中汤D.三仁汤E.连朴饮某女,36岁,恶寒发热
电压互感器二次保险熔断或二次空开跳闸后下列处理正确的是A.对可能造成误动的保护,
最新回复
(
0
)