首页
登录
职称英语
Only two countries in the advanced world provide no guarantee for paid leave
Only two countries in the advanced world provide no guarantee for paid leave
游客
2025-04-15
39
管理
问题
Only two countries in the advanced world provide no guarantee for paid leave from work to care for a newborn child. Last spring one of the two, Australia, gave up that dubious distinction by establishing paid family leave starting in 2011. I wasn’t surprised when this didn’t make the news here in the United States — we’re now the only wealthy country without such a policy.
The United States does have one explicit family policy, the Family and Medical Leave Act, passed in 1993. It entitles workers to as much as 12 weeks’ unpaid leave for care of a newborn or dealing with a family medical problem. Despite the modesty of the benefit, the Chamber of Commerce and other business groups fought it bitterly, describing it as " government-run personnel management" and a "dangerous precedent". In fact, every step of the way, as(usually)Democratic, leaders have tried to introduce work-family balance measures into the law, business groups have been strongly opposed.
As Yale law professor Anne Alston argues, justifying parental support depends on defining the family as a social good that, in some sense, society must pay for. In her book No Exit What Parents Owe Their Children and What Society Owes Parents, she argues that parents are burdened in many ways in their lives: there is "no exit" when it comes to children. "Society expects — and needs — parents to provide their children with continuity of care meaning the intensive, intimate care that human beings need to develop their intellectual, emotional, and moral capabilities. And society expects-and needs-parents to persist in their role for 18 years, or longer needed. "
While most parents do this out of love, there are public penalties for not providing care. What parents do, in other words, is of deep concern to the state, for the obvious reason that caring for children is not only morally urgent but essential for the future of society. The state recognizes this in the large body of family laws that govern children’s welfare, yet parents receive little help in meeting the life-changing obligations society imposes. To classify parenting as a personal choice for which there is no collective responsibility is not merely to ignore the social benefits of good parenting; really, it is to steal those benefits because they accrue to the whole of society as today’s children become tomorrow’s productive citizenry. In fact, by some estimates, the value of parental investments in children, investments of time and money(including lost wages), is equal to 20% — 30% of gross domestic product. If these investments generate huge social benefits — as they clearly do — the benefits of providing more social support for the family should be that much clearer. [br] What do we learn about paid family leave from the first paragraph?
选项
A、America is now the only developed country without the policy.
B、It has now become a hot topic in the United States.
C、It came as a surprise when Australia adopted the policy.
D、Its meaning was clarified when it was established in Australia.
答案
A
解析
细节判断题。根据题干关键词paid family leave和the first paragraph定位到原文首段尾句。原句中的the United States与选项A中的America为同意表达,原句中的the only wealthycountry without such a policy.与选项A中的the only developed country without the policy对应。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4038822.html
相关试题推荐
Ishouldbeabletofinishthetaskontime,______youprovidemewiththenece
TheremnantsofRomanEmpirecanbefoundinmanycountriesinAsia,Europe,andA
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Onlytwocountriesintheadvancedworldprovidenoguaranteeforpaidleave
Onlytwocountriesintheadvancedworldprovidenoguaranteeforpaidleave
随机试题
MostAmericanstudentsare________tospend180daysayearatschool.A、intended
AmericanBlackEnglishI.OverallCurrentCondition;difficulttosaythenumber
SomepeoplehavedrawntheconclusionfromBowlby’sworkthatchildrenshou
【B1】______TheInternet,whichmeansinterconnectednetworkofnetworks,link
契诃夫的短篇小说《苦恼》中主人公的苦恼是()A.丧子之痛 B.人的孤独及人与人
请从所给的四个选项中,选择最适合的一个填在问号处,使之呈现一定的规律性。
下列不属于工程设计责任保险应承担责任的是()。A、建设工程周边的物质损失B、第
案例五: 案例介绍:下午六点,心理咨询师正准备下班,来了一位年轻女士,要求咨询
下列说法中正确的包括()。多选A.语言是一种社会现象 B.言语是一种心理现
A.3周 B.5日 C.6周 D.10日 E.15日对乙酰氨基酚用于疼痛
最新回复
(
0
)