首页
登录
职称英语
Given the lack of fit between gifted students and their schools, it is not s
Given the lack of fit between gifted students and their schools, it is not s
游客
2025-04-15
41
管理
问题
Given the lack of fit between gifted students and their schools, it is not surprising that such students often have little good to say about their school experience. In one study of 400 adults who had achieved distinction in all areas of life, researchers found that three-fifths of these individuals either did badly in school or were unhappy in school. Few MacArthur Prize fellows, winners of the MacArthur Award for creative accomplishment, had good things to say about their precollegiate schooling if they had not been placed in advanced programs. Anecdotal(名人轶事)reports support this. Pablo Picasso, Charles Darwin, Mark Twain, Oliver Goldsmith, and William Butler Yeats all disliked school. So did Winston Churchill, who almost failed out of Harrow, an elite British school. About Oliver Goldsmith, one of his teachers remarked, "never was so dull a boy." Often these children realize that they know more than their teachers, and their teachers often feel that these children are arrogant, inattentive, or unmotivated.
Some of these gifted people may have done poorly in school because their gifts were not scholastic. Maybe we can account for Picasso in this way. But most fared poorly in school not because they lacked ability but because they found school unchallenging and consequently lost interest. Yeats described the lack of fit between his mind and school, "because I had found it difficult to attend to anything less interesting than my own thoughts, I was difficult to teach." As noted earlier, gifted children of all kinds tend to be strong-willed nonconformists. Nonconformity and stubbornness(and Yeats’s level of arrogance and self-absorption)are likely to lead to conflicts with teachers.
When highly gifted students in any domain talk about what was important to the development of their abilities, they are far more likely to mention their families than their schools or teachers. A writing prodigy(神童)studied by David Feldman and Lynn Goldsmith was taught far more about writing by his journalist father than his English teacher. High-IQ children, in Australia studied by Miraca Gross had much more positive feelings about their families than their schools. About half of the mathematicians studied by Benjamin Bloom had little good to say about school. They all did well in school and took honors classes when available, and some skipped grades. [br] Many gifted people attributed their success______.
选项
A、mainly to parental help and their education at home
B、both to school instruction and to their parents’ coaching
C、more to their parents’ encouragement than to school training
D、less to their systematic education than to their talent
答案
A
解析
根据文章第三段第一句“When highly gifted students in any domain talk aboutwhat was important to the development of their abilities,they are far more likely to mentiontheir families than their schools or teachers.”可知,当具有某方面天分的学生谈及能力发展的重要因素候,他们都更多地提及自己的家庭教育而非学校老师的教育。据此判断,答案是A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4038211.html
相关试题推荐
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Thereisacloserrelationshipbetweenmoralsandarchitectureandinterior
Forgetfootball.Atmanyhighschools,thefiercestcompetitionisbetweenC
Forgetfootball.Atmanyhighschools,thefiercestcompetitionisbetweenC
随机试题
Avoideggs.Drink8glassesofwateraday.Eatingcarbswill【C1】______.Nut
Manybigcitiesintheworld_________________________(正面临淡水资源短缺).arefacingt
[originaltext]M:SharonEppersonjoinsusnow,she’sacorrespondentforCNBC,and
WhenLouiseBrownwasbornon25July1978,shekickedoffanera.Thefirst
阅读以下说明和图,回答问题1至问题3,将解答填入对应栏内。[说明]某时装邮购提供
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
在行业分析中,运用实地调研法的优势在于()。 A.不太适用于正在进行中的重大
供给学派认为,只有了解上述所得转移的税收效果,我们才能希望设计出一种社会福利制
下列选项中,关于建设工程监理进行投标决策基本原则的说法,错误的是()。A.对
关于依法必须招标工程中标候选人的公示,下列说法中正确的是()。A.评标结果
最新回复
(
0
)