首页
登录
职称英语
In 1900 the United States had only three cities with more than a million res
In 1900 the United States had only three cities with more than a million res
游客
2025-04-14
42
管理
问题
In 1900 the United States had only three cities with more than a million residents — New York, Chicago, and Philadelphia. By 1930, it had ten giant metropolises. The newer ones experienced remarkable growth, which reflected basic changes in the economy.
Line The population of Los Angeles(114, 000 in 1900)rose spectacularly in the early decades of the twentieth century, increasing a dramatic 1,400 percent from 1900 to 1930. A number of circumstances contributed to the meteoric rise of Los Angeles. The agricultural potential of the area was enormous if water for irrigation could be found, and the city founders had the vision and dating to obtain it by constructing a 225-mile aqueduct, completed in 1913, to tap the water of the Owens River. The city had a superb natural harbor, as well as excellent rail connections. The climate made it possible to shoot motion pictures year-round; hence Hollywood. Hollywood not only supplied jobs; it disseminated an image of the good life in Southern California on screens all across the nation. The most important single industry powering the growth of Los Angeles, however, was directly linked to the automobile. The demand for petroleum to fuel gasoline engines led to the opening of the Southern California oil fields, and made Los Angeles North America’s greatest refining center.
Los Angeles was a product of the auto age in another sense as well: its distinctive spatial organization depended on widespread private ownership of automobiles. Los Angeles was a decentralized metropolis, sprawling across the desert landscape over an area of 400 square miles. It was a city without a real center. The downtown business district did not grow apace with the city as a whole, and the rapid transit system designed to link the center with outlying areas withered away from disuse. Approximately 800, 000 cars were registered in Los Angeles County in 1930, one per 2. 7 residents. Some visitors from the east coast were dismayed at the endless urban sprawl and dismissed Los Angeles as a mere collection of suburbs in search of a city. But the freedom and mobility of a city built on wheels attracted floods of migrants to the city. [br] What is the passage mainly about?
选项
A、The growth of cities in the United States in the early 1900’s.
B、The development of the Southern California oil fields.
C、Factors contributing to the growth of Los Angeles.
D、Industry and city planning in Los Angeles.
答案
C
解析
主旨题。原文第二段首句列举数字,说明Los Angeles人口增加的情况。接着的第二句是本文的主题句,原句中的A number of circumstances contributed,the meteoric rise of分别与选项C中的Factors contributing,the growth of对应,Los Angeles与选项C重现,有很多外界因素导致洛杉矶的人口迅速增长。故答案为C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4037241.html
相关试题推荐
Hewas______inthestreetsoftheMexicancapitalbymorethanamillionpeople,
EvenifIwonamillion-dollarlottery,Iwouldcontinuetolive______.(中国科学院200
(中国矿业大学2010年试题)Morethan600milliongirlsliveinpovertyinthedevelopin
(中国矿业大学2010年试题)Morethan600milliongirlsliveinpovertyinthedevelopin
(中国矿业大学2010年试题)Morethan600milliongirlsliveinpovertyinthedevelopin
(中国矿业大学2010年试题)Morethan600milliongirlsliveinpovertyinthedevelopin
(中国矿业大学2010年试题)Morethan600milliongirlsliveinpovertyinthedevelopin
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C
随机试题
ThissectionmeasuresyourabilitytounderstandacademicpassagesinEnglish.T
TheAsian(1)hastakenitstollonHongKong’stouristindustry,(2)offor
Hesaidtherewasnothingtobe______.A、ashamedB、ashamedinC、ashamedofD、asha
校对题:按照原稿改正校样中的错误;若认为原稿有差错,用黑色墨水笔以校对质疑的方式
当分部工程较大或较复杂时,可按()划分为若干个子分部工程。A.材料种类、施工特
下列指标可以用来分析企业盈利能力的是()。A.资产收益率 B.资产周转率
患者因红斑狼疮出现眼睑、下肢浮肿,胸胁胀满,面色无华,腰膝酸软,面热肢冷,口干,
东风刮来的云朵里,细腻如酥的雨丝儿飘落下来,当云朵被____得支离破碎时,丝丝状
A.强制-被动型 B.指导-参与型 C.主动-被动型 D.共同参与型 E
用于吞噬细胞吞噬功能测定的实验是A.硝基蓝四氮唑实验 B.免疫PCR C.H
最新回复
(
0
)