首页
登录
职称英语
Most scholars agree that Isaac Newton, while formulating the laws of force a
Most scholars agree that Isaac Newton, while formulating the laws of force a
游客
2025-04-14
31
管理
问题
Most scholars agree that Isaac Newton, while formulating the laws of force and gravity and inventing the calculus in the late 1600s, probably knew all the science there was to know at the time. In the ensuing 350 years an estimated 50 million research papers and innumerable books have been published in the natural sciences and mathematics. The modern high school student probably now possesses more scientific knowledge than Newton did, yet science to many people seems to be an impenetrable mountain of facts.
One way scientists have tried to cope with this mountain is by becoming more and more specialized. Another strategy for coping with the mountain of information is to largely ignore it. That shouldn’t come as a surprise. Sure, you have to know a lot to be a scientist, but knowing a lot is not what makes a scientist. What makes a scientist is ignorance. This may sound ridiculous, but for scientists the facts are just a starting place. In science, every new discovery raises 10 new questions.
By this calculus, ignorance will always grow faster than knowledge. Scientists and laypeople alike would agree that for all we have come to know, there is far more we don’t know. More important, every day there is far more we know we don’t know. One crucial outcome of scientific knowledge is to generate new and better ways of being ignorant: not the kind of ignorance that is associated with a lack of curiosity or education but rather a cultivated, high-quality ignorance. This gets to the essence of what scientists do: they make distinctions between qualities of ignorance. They do it in grant proposals and over beers at meetings. As James Clerk Maxwell, probably the greatest physicist between Newton and Einstein, said, "Thoroughly conscious ignorance ... is a prelude to every real advance in knowledge."
This perspective on science-that it is about the questions more than the answers - should come as something of a relief. It makes science less threatening and far more friendly and, in fact, fun. Science becomes a series of elegant puzzles and puzzles within puzzles — and who doesn’t like puzzles? Questions are also more accessible and often more interesting than answers; answers tend to be the end of the process, whereas questions have you in the thick of things.
Lately this side of science has taken a backseat in the public mind to what I call the accumulation view of science - that it is a pile of facts way too big for us to ever hope to conquer. But if scientists would talk about the questions, and if the media reported not only on new discoveries but the questions they answered and the new puzzles they created, and if educators stopped trafficking in facts that are already available on Wikipedia - then we might find a public once again engaged in this great adventure that has been going on for the past 15 generations. [br] Which of the following would most scholars agree to about Newton and science?
选项
A、Newton was the only person who knew all the science in the 1600s.
B、Newton’s laws of force and gravity dominated science for 350 years.
C、Since Newton’s time, science has developed into a mountain of facts.
D、A high school student probably knows more science than Newton did.
答案
D
解析
细节题。根据第一段第一句话和第三句话“Most scholars agree that Isaac Newton,while formulating the laws of force and gravity and inventing the calculus in the late 1600s,probably knew all the science there was to know at the time....The modern high school studentprobably now possesses more scientific knowledge than Newton did”可知,当艾萨克·牛顿在17世纪末系统陈述力和万有引力定律以及发明微积分学时,他可能已知晓那个年代的所有科学知识,但是现代高中生可能拥有的科学知识都比牛顿要多。A选项“牛顿是17世纪唯一知晓所有科学的人”不准确。B和C选项属无中生有。所以正确答案是D选项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4036878.html
相关试题推荐
Hesawuniversityasacommunityofscholars,wherestudentswere______byteach
Inamovetodisseminatefacultyresearchandscholarshipmorebroadly,the
Inamovetodisseminatefacultyresearchandscholarshipmorebroadly,the
Inamovetodisseminatefacultyresearchandscholarshipmorebroadly,the
Inamovetodisseminatefacultyresearchandscholarshipmorebroadly,the
Inamovetodisseminatefacultyresearchandscholarshipmorebroadly,the
HewroteanarticlecriticizingtheGreekpoetandwon______andascholarship.A、
Scholarsmaintainthatsocialdevelopmentcaneasily______languagechanges.A、bri
Hesawuniversityasacommunityofscholars,wherestudentswere______byteache
Theproceduresfollowedbyscholarsstudyingliteratureareoftenunsatisfac
随机试题
Forthreefrustratingdecades,CBShasbeenthebiggestloserinthemorning
Neithertheideasofphilosophersnorthepracticesofordinarypeoplecan,byt
高中体育《足球头顶球》主要教学过程 (一)开始部分 课堂常规: (1)集合整队 (2)师生问好,报告人数 (3)检查服装 (4)宣布本节课内容 (
外科病人最易发生哪种体液代谢失调A.低渗性缺水 B.等渗性缺水 C.急性水中
根据募集方式的不同,可以将基金分为( )。A.在岸基金和离岸基金 B.公募基
酶的非竞争性抑制作用引起酶促反应动力学的变化是( )。A.Km基本不变,Vma
现行规范规定,采用三角测量的方法进行房产平面控制测量时,在困难情况下,三角内角最
福利康是亚洲著名的电器集团,拥有着光辉的历史与骄人的竞争实力,然而随着投资环境的
商业银行根据相关政策、法规可以代理中央银行的某些业务,以下()不是商业银行
患者女,45岁。缺失,前牙区Ⅲ°深覆,余留牙无异常。可摘局部义齿卡环可放置在
最新回复
(
0
)