首页
登录
职称英语
Believe it or not,optical illusion(错觉)can cut highway crashes. Japan is
Believe it or not,optical illusion(错觉)can cut highway crashes. Japan is
游客
2025-04-12
31
管理
问题
Believe it or not,optical illusion(错觉)can cut highway crashes.
Japan is a case in point. It has reduced automobile crashes on some roads by nearly 75 percent using a simple optical illusion. Bent stripes,called chevrons(人字形)painted on the roads make drivers think that they are driving faster than they really are,and thus drivers slow down.
Now the American Association Foundation for Traffic Safety in Washington D.C. is planning to repeat Japan’s success. Starting next year, the foundation will paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country to test how well the patterns reduce highway crashes.
Excessive speed plays a major role in as much as one fifth of all fatal traffic accidents, according to the foundation To help reduce those accidents,the foundation will conduct its tests in areas where speed-related hazards are the greatest-curves,exit slopes,traffic circles,and bridges. Some studies suggest that straight,horizontal bars painted across roads can initially cut the average speed of drivers in half. However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bar.
Chevrons,scientists say,not only give drivers the impress on that they are driving faster than they really are but also make a lane appear to be narrower. The result is a longer lasting reduction in highway speed and the number of traffic accidents. [br] The passage mainly discusses____.
选项
A、a new way of highway speed control
B、a new pattern for painting highways
C、a new approach to training drivers
D、a new type of optical illusion
答案
A
解析
分析文章的语篇,特别是文章的开头句以及文章最后两行,可以判断A项正是文章的主题。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4034897.html
相关试题推荐
Somelinguistsbelievethatthe______ageforchildrenlearningaforeignlanguag
【31】,opticalillusioncancuthighwaycrashes.Japanisacase【32】.Ithasr
【31】,opticalillusioncancuthighwaycrashes.Japanisacase【32】.Ithasr
【31】,opticalillusioncancuthighwaycrashes.Japanisacase【32】.Ithasr
【31】,opticalillusioncancuthighwaycrashes.Japanisacase【32】.Ithasr
【31】,opticalillusioncancuthighwaycrashes.Japanisacase【32】.Ithasr
【31】,opticalillusioncancuthighwaycrashes.Japanisacase【32】.Ithasr
Thelanguageexpertsbelievethatthe______ageforlearningaforeignlanguage
Somepeoplewanttomakeasmuchmoneyastheycanbecausetheybelievethatmon
Manyyearsagopeoplethoughttheearthwasflat.Theybelievedthatthesky
随机试题
Althoughelementaryschoolchildrenhavetraditionallyreceivedconsiderableins
What’sHarold’sinterestwhilehe’spractisinglaw?[br][originaltext]W:Hi,H
______isgenerallyaccepted,economicalgrowthisdeterminedbythesmoothdeve
Maglevtrainsarecomparabletoairplanesinrevolutionizingthetransportation.
[originaltext]W:Ihaveaveryimportantthingtoaskyou.DoyouspeakFrench?
耐火等级为一、二级的Ⅳ类修车库和停放车辆不大于()辆的I、Ⅱ级耐火等级的
下列选项中关于虚电路子网的特点表述准确的是()。A.每个分组都含有虚电路号.而
总概算文件应有五项,除包括总概算表、各单项工程综合概算书等外,还包括下列哪一项?
关于凸性,下列说法正确的有()。 A.大多数债券价格与收益率的关系都可
施工图预算审查方法中,审查质量高、效果好但工作量大的是()。 A.标准预
最新回复
(
0
)