首页
登录
职称英语
The first two stages in the development of civilized man were probably the i
The first two stages in the development of civilized man were probably the i
游客
2025-04-06
45
管理
问题
The first two stages in the development of civilized man were probably the invention of primitive weapons and the discovery of fire, although nobody knows exactly when he acquired the use of the latter.
【R1】______Animals have a few cries that serve as signals, but even the highest apes have not been found able to pronounce words, even with the most intensive professional instruction. The superior brain of man is apparently a necessity for the mastering of speech. When man became sufficiently intelligent, we must suppose that he gradually increased the number of cries for different purposes. It was a great day when he discovered that speech could be used for narrative. There are those who think that in this respect picture language preceded oral language. A man could draw a picture on the wall of his cave to show in which direction he had gone, or what prey he hoped to catch.【R2】______
Two important stages came not so long before the dawn of written history. The first was the domestication of animals; the second was agriculture. Agriculture made possible an immense increase in the number of the human species in the regions where it could be successfully practiced. 【R3】______
【R4】______
These inventions and discoveries — fire, speech, weapons, domestic animals, agriculture, and writing — made the existence of civilized communities possible. From about 3000 B. C. until the beginning of the Industrial Revolution less than two hundred years ago there was no technical advance comparable to these. During this long period man had time to become accustomed to his technique, and to develop the beliefs and political organizations appropriate to it. There was, of course, an immense extension in the area of civilized life. At first it had been confined to the Nile, the Euphrates, the Tigris, and the Indus, but at the end of the period in question it covered much the greatest part of the inhabitable globe. I do not mean to suggest that there was no technical progress during the time. 【R5】______
[A]Probably picture language and oral language developed side by side. I am inclined to think that language has been the most important single factor in the development of man.
[B]Another fundamental technical advance was writing, which, like spoken language, developed out of pictures, but as soon as it had reached a certain stage, it was possible to keep records and transmit information to people who were not present when the information was given.
[C]With the development of civilization, primitive people who lived in caves at that time badly needed a language, which would help them to communicate with one another.
[D]The origin of language is also obscure. No doubt it began very gradually.
[E]In fact, there was progress — there were even two inventions of very great importance, namely, gunpowder and the mariner’s compass — but neither of these can be compared in their revolutionary power to such things as speech and writing and agriculture.
[F]These were, at first, only those in which nature fertilized the soil after each harvest. Agriculture met with violent resistance from the pastoral nomads, but the agricultural way of life prevailed in the end because of the physical comforts it provided.
[G]But industry was a step in human progress to which subsequently there was nothing comparable until our own machine age. [br] 【R1】
选项
答案
D
解析
首段提到无人知晓,人类是什么时候开始使用火的。本空填入所在段落的首句,一般为引入句,根据后面a few cries,words,speech,language等信息判定,本句填入与language相关的信息,对比备选答案中,首段中的nobody knows与选项D中的also obscure对应。作者认为,原始武器的发明、火的发现和语言的形成都是渐进的。所以,从逻辑上看,首段与选项D是一脉相承的,符合上下文的逻辑搭配。解题时考生应注意上下文中关键信息词的连接。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4029573.html
相关试题推荐
Thefirsttwostagesinthedevelopmentofcivilizedmanwereprobablythei
Thefirsttwostagesinthedevelopmentofcivilizedmanwereprobablythei
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifest
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifest
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifest
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifest
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifest
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifest
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifest
Graphenemustsurelybeoneofthemostexcitingdevelopmentsinmodernscie
随机试题
AIisprobablycomingforyourjob.Buttheremaybeawaytofuture-proofyo
Asthenewsalesdirectorforanationalcomputerfirm,AlexGordonwas【B1】_
TheadvantageofassociatingthebirthofdemocracywiththeMayflowerCompa
与吸入麻醉药的麻醉强度相关性最好的因素是A.油/气分配系数 B.血/气分配系数
患者,女,52岁。2天前因车祸致脑挫裂伤,神志不清,语无伦次,声高有力。宜诊断为
对硬胶囊论述正确的是:()。A.胶囊剂的规格为数字越大,容积越大B.充填的药物
下列关于胶囊剂的叙述,错误的是A:可掩盖药物不良嗅味 B:可发挥缓释或肠溶作用
在公示催告程序中,人民法院审查后认为利害关系人申报主张的权利理由正当,作出驳回
根据税收征收管理法律制度的规定,下列各项中,属于征税主体权利的有()。A.税收立
能量代谢率的表示单位是 A.kJ/(kg?h) B.kJ/(cm
最新回复
(
0
)