首页
登录
职称英语
Science and politics make uncomfortable bedfellows. Rarely is this more true
Science and politics make uncomfortable bedfellows. Rarely is this more true
游客
2025-04-02
47
管理
问题
Science and politics make uncomfortable bedfellows. Rarely is this more true than in the case of climate change, where it is now time for emergency counseling. One point repeatedly made at last week’s climate change congress in Copenhagen was that formulating an action plan to curb climate change is not a job of scientists.
Politicians may be left scratching their heads over what to do, but at this stage climate scientists cannot provide more guidance than they did in the 2007 report from the Intergovernmental Panel on Climate Change, for two reasons.
First, models will never provide a straightforward prediction of how the climate will change. As one Copenhagen delegate put it: "Tell me what the stock market will do in 100 years and I will tell you what the climate will do. " Second as most climate scientists will agree, their role is not to formulate policy. They can provide more or less apocalyptic(大灾预测的)scenarios of what will happen if emissions hit certain thresholds, from burning forests to disappearing islands. But when politicians ask what is the absolute maximum amount of carbon dioxide we should allow to be pumped out, the answer is, invariably, how much risk do you want to take?
There are ways out of the deadlock. As the major climate negotiations in December approach, scientists need to be able to take off their labcoats sometimes and speak as concerned citizens. Some may feel uncomfortable with blurring the line between science and activism, but they should be aware that no one understands the risks better than they do and no one is better placed to give informed opinions.
Politicians, for their part, should stop begging climatologists for easy answers. What they need instead is a new breed of advisers to descend from the ivory towers of academia and join the climate fray — people who are willing and able to weight up the risks, costs and benefits of various degrees of action.
If all else fails, there may still be the safety net of geoengineering. As we have said on several occasions, this option can no longer be dismissed as fantasy. Reputable scientists are discussing options among themselves and with policy-makers, but the fact that we are even considering it should spur governments to cut emissions, cut them deeply and cut them fast.
Geoengineering is no get-out-of-jail-free card; it has dangers of its own. The military are already taking an interest, raising the spectre of climate weapons able to divert rainfall and bring drought. That is the last thing we want. [br] For their part, politicians ought to be reasonable and______.
选项
A、pick up the right scientists for informed opinions
B、place policy and decision in the hands of scientists
C、receive reeducation in the ivory towers of academia
D、choose those who can provide a straightforward prediction
答案
A
解析
细节。原文倒数第二段有答案。政治家们不应该再只向气候学家寻求简单的答案,而是需要一群新的顾问,他们从学术象牙塔中走出来,加入到气候问题的讨论,愿意并且有能力去权衡风险,以及各种行动方案的成本和收益。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4023749.html
相关试题推荐
Attheendofeverychapterinoursciencetext,thereisagroupof______questi
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Discoveriesinscienceandtechnologyarethoughtby"untaughtminds"tocom
Discoveriesinscienceandtechnologyarethoughtby"untaughtminds"tocom
Scienceandpoliticsmakeuncomfortablebedfellows.Rarelyisthismoretrue
Scienceandpoliticsmakeuncomfortablebedfellows.Rarelyisthismoretrue
Scienceandpoliticsmakeuncomfortablebedfellows.Rarelyisthismoretrue
随机试题
Doyoufinditverydifficultandpainfultogetupinthemorning?Thismig
[originaltext]W:Goodevening!Welcometoourprogram.OurguesttodayisMr.T
下列各项中,对公共利益原则做了明确宣示的知识产权国际公约有()。A.《版权条
A.F(x)在x=0点不连续 B.F(x)在(-∞,+∞)内连续,在x=0点不
①要是真看明白了一件事,就能________地把它写出来,写得简洁有力。 ②你
对于横断面分析哪一项是不恰当的A.不能说明不同年代出生者各年龄组的死亡趋势 B
CH50主要检测的是哪类途径的溶血活性A.补体经典途径B.MBL途径C.旁路途径
一个盒子中,装有颜色大小均相同的10个小球,每个小球都有一个编号,分别是13,2
( )适用于受管制的企业(如公用事业)和非盈利企业(期望能补偿成本)。 A
下列关于社会评价的说法错误的是()。A、调查的基本社会经济情况包括人际关系、户籍
最新回复
(
0
)