首页
登录
职称英语
Technically, any substance other than food that alters our bodily or mental
Technically, any substance other than food that alters our bodily or mental
游客
2025-04-02
35
管理
问题
Technically, any substance other than food that alters our bodily or mental functioning is a drug. Many people mistakenly believe the term drug refers only to some sort of medicine or an illegal chemical taken by drug addicts. They don’t realize that familiar substances such as alcohol and tobacco are also drugs. This is why the more neutral term substance is now used by many physicians and psychologists. The phrase "substance abuse" is often used instead of "drug abuse" to make clear that substances such as alcohol and tobacco can be just as harmfully misused as heroin and cocaine.
We live a society in which the medicinal and social use of substances (drugs) is pervasive: an aspirin to quiet a headache, some wine to be sociable, coffee to get going in the morning, a cigarette for the nerves. When do these socially acceptable and apparently constructive uses of a substance become misuses? First of all, most substances taken in excess will produce negative effects such as poisoning or intense perceptual distortions. Repeated use of a substance can also lead to physical addiction or substance dependence. Dependence is marked first by an increased tolerance, with more and more of the substance required to produce the desired effect, and then by the appearance of unpleasant withdrawal symptoms when the substance is discontinued.
Drugs (substances) that affect the central nervous system and alter perception, mood, and behavior are known as psychoactive substances. Psychoactive substances are commonly grouped according to whether they are stimulants, depressants, or hallucinogens. Stimulants initially speed up or activate the central nervous system, whereas depressants slow it down. Hallucinogens have their primary effect on perception, distorting and altering it in a variety of ways including producing hallucinations. These are the substances often called psychedelic (from the Greek word meaning "mind manifesting") because they seemed to radically alter one’s state of consciousness. [br] The word "pervasive" (Line 1, Para. 2) might mean ______.
选项
A、widespread
B、overwhelming
C、piercing
D、fashionable
答案
A
解析
本题可参照文章第2段第1句。从中可知,在我们生活的社会,物质(药物)被广泛地应用于社交和医疗——服用阿司匹林以减缓头痛,喝点酒以增进友谊,早上喝咖啡以提神,吸烟以消除紧张情绪。据此可知,阿司匹林、酒、咖啡和烟等都是常用物品,因此“pervasive”的意思应该是“使用广泛的”。因此A项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4022927.html
相关试题推荐
Technically,anysubstanceotherthanfoodthataltersourbodilyormental
Changingfromsolidtoliquid,watertakesinheatfromallsubstancesnearit,
I’msorryI’mlate.Ihadamental______andforgetthatwewouldhaveameeting
______theissueofslaveryandracehasbeenfundamentalinAmerica’sdevelopmen
Anestheticsaresubstances______todeadenpainorproduceaconditioninwhichs
Beneathitsmyriadrules,thefundamentalpurposeof______istomaketheworld
Allmammalsbenefitfromsleepinfundamentalaspectsforbrainandbody.Forsl
Changingfromsolidtoliquid,watertakesinheatfromallsubstancesnearit,
Asoneworkswithcolorinapracticalorexperimentalway,oneisimpressed
Asoneworkswithcolorinapracticalorexperimentalway,oneisimpressed
随机试题
PassageTwoItwasnearlybedtimeandwhentheyawokenextmorningland
[originaltext]W:Thedoctorshouldbeabletoseeyouinafewminutes.Ijust
按照网络的传输介质分为()A.广域网 B.导向传输网 C.局域网 D.非
下列混凝土质量检测方法中,( )属于物理方法。A.超声波 B.钻孔压水 C.
对借款人、担保人在贷款期间发生的违约行为,贷款人可以根据借款合同约定( )。A
实行一岗一薪制,需要测评的岗位因素包括( )。A.职责范围 B.薪酬水平
图7-8为某地质图的一部分,图中虚线为地形等高线,粗实线为一倾斜岩面的出露界线。
简述教师的职业特点。
咨询师的真诚,体现在()。 (A)以“真正的我”出现(B)要表里如一地扮演
长途客运车辆(50座,柴油发动机)安装的防抱死制动系统(ABS)
最新回复
(
0
)