首页
登录
职称英语
We have a crisis on our hands. You mean global warming? The world economy? No
We have a crisis on our hands. You mean global warming? The world economy? No
游客
2025-03-30
44
管理
问题
We have a crisis on our hands. You mean global warming? The world economy? No, the decline of reading. People are just not doing it anymore, especially the young. Who’s responsible? Actually, it’s more like, what is responsible? The Internet, of course, and everything that comes with it — Facebook, Twitter. You can write your own list.
There’s been a warning about the imminent death of literate civilization for a long time. In the 20th century, first it was the movies, then radio, then television that seemed to spell doom for the written world. None did. Reading survived; in fact it not only survived, it has flourished. The world is more literate than ever before—there are more and more readers, and more and more books.
The fact that we often get our reading material online today is not something we should worry over. The electronic and digital revolution of the last two decades has arguably shown the way forward for reading and for writing. Take the arrival of e-book readers as an example. Devices like Kindle make reading more convenient and are a lot more environmentally friendly than the traditional paper book.
As technology makes new ways of writing possible, new ways of reading are possible. Interconnectivity allows for the possibility of a reading experience that was barely imaginable before. Where traditional books had to make do with photographs and illustrations, an e-book can provide readers with an unlimited number of links: to texts, pictures, and videos. In the future, the way people write novels, history, and philosophy will resemble nothing seen in the past.
On the other hand, there is the danger of trivialization. One Twitter group is offering its followers single-sentence-long "digests" of the great novels. War and Peace in a sentence? You must be joking. We should fear the fragmentation of reading. There is the danger that the highspeed connectivity of the Internet will reduce our attention span — that we will be incapable of, reading anything of length or which requires deep concentration.
In such a fast-changing world, in which reality seems to be remade each day, we need the ability to focus and understand what is happening to us. This has always been the function of literature and we should be careful not to let it disappear. Our society needs to be able to imagine the possibility of someone utterly in tune with modern technology but able to make sense of a dynamic, confusing world.
In the 15th century, Johannes Guttenberg’s invention of the printing press in Europe had a huge impact on civilization. Once upon a time the physical book was a challenging thing. We should remember this before we assume that technology is out to destroy traditional culture. [br] The following are all cited as advantages of e-books EXCEPT______.
选项
A、multimodal content
B、imaginative design
C、environmental friendliness
D、convenience for readers
答案
B
解析
本题细节定位于第三段第三、四句话“Take the arrival of e-book readers as an example.Devices like Kindle make reading more convenient and are a lot more environmentally friendly than the traditional paper book”。由此可知,像Kindle这样的电子阅读器比传统纸质书籍更加方便和环保。据此可知,C,D两项属于电子书的优点。再定位于第四段第二、三句“Interconnectivity allows for the possibility of a reading experience that was barely imaginable before.Where traditional books…pictures,and videos.”由此可知,网络的联通性为我们带来了前所未有的阅读体验。当传统书籍还在借助照片和插图来表达,电子书为读者提供了无限的资料,包括相关的文章、图片和视频。据此可知,A项属于电子书的优点。因此选择B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4018699.html
相关试题推荐
Wehaveacrisisonourhands.Youmeanglobalwarming?Theworldeconomy?No
Ifwemeanbycapitalismamethodoforganizingtheeconomywhichrestsonth
Massproductionis______onlyinaneconomywithahighlydevelopedtechnology.A、
TheInternetisaglobalnetworkthatconnectsothercomputernetworks,toge
TheInternetisaglobalnetworkthatconnectsothercomputernetworks,toge
Ifallthevirusesontheplanetweretodisappear,aglobalcatastrophewould_
WiththeUSeconomyslowingdown,layoffsareeverywhere.Noindustryisspa
WiththeUSeconomyslowingdown,layoffsareeverywhere.Noindustryisspa
WiththeUSeconomyslowingdown,layoffsareeverywhere.Noindustryisspa
To______thestructuralimbalancesinthebudget,andalsointheeconomytheAdm
随机试题
ThePresident’sCancerPanelistheMountEverestofthemedicalmainstream,
Whilemanynationshaveagingpopulations,Japan’sdemographiccrisisistr
Thisisastoryabout______.[br]OnemorningPatwenttoawood______.A、toge
洋地黄中毒的特征性表现为A.视力模糊 B.黄视、绿视 C.快速房性心律失常伴
A.合谷 B.足三里 C.外关 D.三阴交 E.后溪漏肩风肩外侧压痛明显
下列关于行业景气指数的说法,正确的有()。 Ⅰ.是采用定量的方法综合反映某一特
隧道监控量测时,量测计划应根据()等编制。A.围岩条件. B.量测项目 C
鳖血炙柴胡的作用是A.解表退热,升阳抗疟B.缓和升散之性,增强疏肝止痛作用C.增
患者,女性,35岁。因鼻塞、流清涕、咽痛并伴四肢对称性无力收治入院。确诊为吉兰-
人力资源规划需要按照一定的程序和步骤进行,该程序的起点是( )。A.人事测评
最新回复
(
0
)