首页
登录
职称英语
Julie Lythcott-Haims noticed a disturbing trend during her decade as the form
Julie Lythcott-Haims noticed a disturbing trend during her decade as the form
游客
2025-03-26
49
管理
问题
Julie Lythcott-Haims noticed a disturbing trend during her decade as the former dean of freshmen at Stanford University. Incoming students were brilliant and accomplished and virtually flawless, on paper. But with each year, more of them seemed incapable of taking care of themselves.
At the same time, parents were becoming increasingly involved in their children’s lives. They talked to their children multiple times a day and rushed in to personally intervene whenever something difficult happened.
Lythcott-Haims came to believe that parents in wealthy communities have been hindering their children by trying so hard to protect the children from any disappointment, failure and hardship. Such "over-helping" might assist children in developing impressive resumes for college applications, but it also deprives them of the chance to learn who they are, what they love and how to navigate the world, she argues in her book.
"We want so badly to help them by shepherding them from milestone to milestone and by shielding them from failure and pain. But over-helping is devastating, " she writes. "It can leave young adults without the strengths of skill, will and character that are needed to know themselves and to craft a life."
"Don’t call me a parenting expert, " she said in an interview. "I’m interested in humans’ thriving, and it turns out that over-parenting is getting in the way."
She cites statistics on the rise of depression and other mental health problems among the young people. She has seen the effects up close: she lives in a community that, following a string of suicides in the past year, has undertaken a period of soul-searching about what parents can do to stem the pressure that young people face.
Her book tour is taking her to more school auditoriums and parent groups than bookstores. She tells stories about over-involvement and shares statistics about problems in young people, which she hopes will spark change in communities where helicopter parents are making themselves and their children miserable.
"Our job as a parent is to put ourselves out of a job, " she said. "We need to know that our children are able to get up in the morning and take care of themselves."
And how can parents help their children become self-sufficient? Teach them the skills they’ll need in real life and make sure they practice those skills on their own. And have them do chores. "Chores build a sense of accountability. They build life skills and a work ethic, " she said. [br] According to this passage, many students failed to take care of themselves______.
选项
A、because of excessive school assignments
B、due to low IQ and limited book knowledge
C、for lack of skills needed in real life
D、for lack of care and love from parents
答案
C
解析
该选项的选择取决于两个层面。一方面,文章中没有提到作业量,但明确指出这些学生智商很高,能充分得到父母的关爱,这样可排除选项A、B和D。另一方面,文章中有…deprives them of the chance to learn…how to navigate the world(没有机会学习如何走向社会),…without the strengths of…to craft a life(没有谋生的能力)以及Teach them the skills they’ll need in real life and make sure they practice those skills on their own。这些文字表明学生缺少实际生活的能力。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4013527.html
相关试题推荐
JulieLythcott-Haimsnoticedadisturbingtrendduringherdecadeastheform
JulieLythcott-Haimsnoticedadisturbingtrendduringherdecadeastheform
JulieLythcott-Haimsnoticedadisturbingtrendduringherdecadeastheform
SpeakerA:Thankyouforeverythingyou’vedoneformeduringmystayhere.S
Itwasduringthemorningrushhour______thebombexploded.A、thatB、whenC、while
Foryearswehavebelievedwewereeitherhealthyorsick.【51】,duringthem
Foryearswehavebelievedwewereeitherhealthyorsick.【51】,duringthem
Foryearswehavebelievedwewereeitherhealthyorsick.【51】,duringthem
Foryearswehavebelievedwewereeitherhealthyorsick.【51】,duringthem
Foryearswehavebelievedwewereeitherhealthyorsick.【51】,duringthem
随机试题
【S1】[br]【S4】At→Inat表时间点,如几时几刻:atfiveo’clock,at10:30表一段时间用in,如:intwoyears
DothefollowingstatementsagreewiththeinformationgiveninReadingPassage
砂进场验收时,每批砂应进行()检验。A.强度 B.有害物质含量 C.颗粒级
在下列疾病中,低度恶性肿瘤是:()A.鳞状细胞乳头状瘤 B.鳞形细胞癌
A.16~19岁 B.3周~7个月 C.11~13岁 D.7~10岁 E
A.牛黄B.青蒿C.石膏D.地骨皮E.生地黄治温病热入心包,神昏窍闭,宜选
常用于判断细菌有无鞭毛结构的是A.半固体培养基 B.琼脂平板 C.选择培养基
用于缓解心绞痛时,硝酸甘油的正确服用方法是A.药物置于口中,立即用温开水送服
在分析非财务因素对贷款偿还的影响程度时,银行可以从借款人的()等方面人手。A.
个人理财业务涉及的市场范围较广,一般包括( )。A.收藏品市场 B.房地产市
最新回复
(
0
)