首页
登录
职称英语
It happens to us all, however hard we may try to delay the process—we grow o
It happens to us all, however hard we may try to delay the process—we grow o
游客
2025-03-25
45
管理
问题
It happens to us all, however hard we may try to delay the process—we grow old. Surgery may remove wrinkles (皱纹), skin which has become less firm may be tightened by a surgical operation on the face, and hair-dressers may dye grey hair a more youthful color, but we cannot remain young forever.
Advances in medicine have made it possible for more people to stay alive longer. However, what is important is the quality of life, and people age differently. Some people remain quite well and able to look after themselves when they get old, but others of the same age are not so lucky. They have to go into a nursing home in order to receive adequate care.
The worst aspect of ageing is that often the mind becomes less alert. As people grow older, they often experience loss of short-term memory, although they may well be able to recall quite easily events that happened long ago. Later they may suffer from dementia (痴呆), a disease which gets gradually worse.
By no means all elderly people are in this category. Many senior citizens are in possession of all their faculties and see retirement as a time of freedom. Not only that, if they have a generous retirement pension, they are likely to be quite well off, with money to spend on holidays and other luxuries. Because of this, both businesses and government have a new respect for what is known as grey power.
By no means, however, does everyone treat OAPs with respect. There are some culture which are noted for the great respect with which they treat their old people, but many people in other cultures regard the old people as having a very low status in society and treat them accordingly. They often consider old people as having one foot in the grave. Someone should remind them that they, too, will be old one day. [br] What is the reason that businesses respect the elderly?
选项
A、The elderly are wise.
B、The elderly have knowledge.
C、The elderly are mentally alert.
D、The elderly have spending power.
答案
D
解析
细节题。文章第四段中提到商家为何尊敬老年人的原因是老年人有时间和金钱购买商品,他们的消费能力很强,故答案选择D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4011926.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B5】A、whereasB、howeverC、neverthelessD、sinceAA项whereas“然而;尽管”,表示对比;
______thepassageoflight,manynewplasticsareprocessedusingtechnologiesr
Ithappenstousall,howeverhardwemaytrytodelaytheprocess—wegrowo
Ithappenstousall,howeverhardwemaytrytodelaytheprocess—wegrowo
Andreahadneverseenanoldladyhitchhikingbefore.However,theweathera
Andreahadneverseenanoldladyhitchhikingbefore.However,theweathera
Andreahadneverseenanoldladyhitchhikingbefore.However,theweathera
A______steel-makingprocessisnowbeingdeveloped.A、continualB、continuousC、su
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
随机试题
Thedooropenedandin______.A、hecameB、cameheC、didhecomeD、didMr.Smithc
InternetofThingsEraIsComingA)Frommeatthermometersmo
若A是m×n矩阵,且m≠n,则当R(A)=m时,非齐次线性方程组AX=b,有解
我们在进行风险分析时,要尽量采用()进行风险分析,按优先顺序排列。A.定
世界上大都市带地域空间组织的共同特点是()。A.多核心、团块状分布、地方的核
某外贸公司从国外购进20集装箱的货物,委托某运输公司负责运输并签订了货物运输合同
胎怯的病变脏腑是A.心、脾 B.脾、胃 C.心、肾 D.脾、肾 E.肝、
共用题干 患者男性,60岁。高热,咳嗽,口腔溃疡1周,体温39.2℃,下肢皮肤
对于各向异性晶体(方解石、石英),一束光射入晶体后,可以观察到有两束折射光的现象
以下哪项不属于医学心理学的任务A.心理因素在疾病发展过程中的作用 B.怎样治疗
最新回复
(
0
)