首页
登录
职称英语
Social change is more likely to occur in societies where there is a mixture
Social change is more likely to occur in societies where there is a mixture
游客
2025-03-24
43
管理
问题
Social change is more likely to occur in societies where there is a mixture of different kinds of people than in societies where people are similar in many ways. The simple reason for this is that there are more different ways of looking at things present in the first kind of society. There are more ideas, more disagreements in interest, and more groups and organizations with different beliefs. In addition, there is usually a greater worldly interest and greater tolerance in mixed societies. All these factors tend to promote social change by opening more as of life to decision. In a society where people are quite similar in many ways, there are fewer occasions for people to see the need or the opportunity for change because everything seems to be the same. And although conditions may not be satisfactory, they are at least customary and undisputed.
Within a society, social change is also likely to occur more frequently and more readily in the material aspects of the culture than in the non-material, for example, in technology rather than in values; in what has been learned later in life rather than what was learned early; in the less basic and less emotional aspects of society than in their opposite; in the simple elements rather than in the complex ones; in form rather than in substance; and in elements that are acceptable to the culture rather than in strange elements.
Furthermore, social change is easier if it is gradual. For example, it comes more readily in human relations on a continuous scale rather than one with violent changes. This is one reason why change has not come more quickly to Black Americans as compared to other American minorities, because of the sharp difference in appearance between them and their white counterparts. [br] According to the passage, which of the following is true within a society?
选项
A、Social change is less likely to occur in technology than in values.
B、What people learned in their early times tends to change quickly.
C、The basic and emotional aspects of society tend to slow down social change.
D、Strange elements are likely to quicken social change.
答案
C
解析
本题是细节题。原文说社会变迁更容易经常发生在物质领域而不是非物质领域,并举例说in technology rather than in values;in what has been learned later in life rather than what was learned early,因此A、B选项错误。还说in the less basic and less emotional aspects of society than in their opposite,这说明基本的和感情上的东西会减缓社会变迁,所以C选项是正确答案。原文还说in elements that are acceptable to the culture rather than in strange elements,说明奇怪的因素易导致社会变迁,D选项错误。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4011734.html
相关试题推荐
Socialchangeismorelikelytooccurinsocietieswherethereisamixture
Socialchangeismorelikelytooccurinsocietieswherethereisamixture
Socialchangeismorelikelytooccurinsocietieswherethereisamixture
Socialchangeismorelikelytooccurinsocietieswherethereisamixture
Ifitisleft______,thisfast-spreadingdiseaseislikelytoaffectmillionso
Initsshorthistory,theartofmotionpictureshasfrequentlyundergonechange
Itshowshoweconomicandsocialand,aboveall,politicalchangeshaveplayedt
SpeakerA:I’dliketoexchangethesejeansplease.SpeakerB:______A、What’swr
Socialchangeismorelikelytooccurinsocietieswherethereisamixture
Menwhoexerciseoftenarelesslikelytodiefromcancerthanthosewho【C1】
随机试题
Man’swishtoleavetheEarthandreachotherstarswasfirstwrittenabout
[originaltext]M:Icameat12o’clockwhenIwasgoinghomeforlunch,butyou
中国经济轻松回升到了政府制定的增长目标,然而投资者却喜忧参半。一方面,他们很高兴看到作为亚洲和拉美国家增长引擎(engine)的中国回归正轨。另一方面,他们
“人生在世,吃穿二字”的人生观是哪种人生观()。A.享乐主义 B.权力主义
患者男性,66岁。胸闷胸痛间断发作4年加重3个月,诊断为CAD、三支病变,拟行C
A.犀角地黄汤 B.玉女煎 C.玉屏风散 D.桃红四物汤 E.补阳还五汤
根据《上海证券交易所科创板股票上市规则》规定,下列有关认定上市公司控制权归属的标
中型电力变压器短期急救周期性负载状态下的热点温度及与绝缘材料接触的金属部件的温度
假定,框架梁KL1的截面尺寸为350mm×800mm,,框架支座截面处梁底配有6
(2020年真题)关于建设工程项目总进度目标论证的说法,正确的有( )。A.总进
最新回复
(
0
)