首页
登录
职称英语
Money—what a fascinating subject! There is money in the physical sense; coin
Money—what a fascinating subject! There is money in the physical sense; coin
游客
2025-03-22
52
管理
问题
Money—what a fascinating subject! There is money in the physical sense; coins, paper money, cheques and plastic credit cards. Then there’s the whole interesting history of the monetary system.
If you’re something of a philosopher, however, you may be more interested in people’s attitude to money. Consider the difference between those who always manage to live within their income , and those who—no matter how much they earn—always need to spend more. The philosophies people have about money are reflected in the way they spend it. Two families earning the same salary may use their money in different ways. One family’s consumer goods may be another’s ticket to a foreign country.
In the radio series The Cost of Living, English people are heard discussing many different aspects of money. The programmers make me think of a particular Englishman—one who is not featured in the series.
Francis Bacon was born in 1560, a few years before Shakespeare, and died in 1626. As a boy he displayed a remarkable intelligence, and by the age of thirteen was a student at Cambridge University. He studied law, then had a highly successful career. By 1617 he was Prime Minister of England. He had also published some important philosophical and literary works which are still read today.
Why should a series of programmes about money make me think of Lord Bacon? Briefly, because it was his attitude to money which controlled, and ultimately ruined, his life. He was a man who spent much more than he could earn. To support his luxurious life-style he borrowed money from anyone who was foolish enough to lend it to him, then carefully avoided his creditors. Far worse, he abused his position of authority, accepting bribes in return for favors. For that he was eventually sent to prison. He spent the last years of his life in disgrace. [br] The expression "he abused his position of authority" means______.
选项
A、he disliked his responsible position
B、he was rude to people
C、he took advantage of his power and put it to wrong use
D、he bought things at bargain prices and sold them at higher prices
答案
C
解析
本题是考查句子含义类问题,利用查阅式阅读法,我们在文章的第四段和第五段中可以找到与问题句子相关的提示信息。这两段指出,Bacon曾任首相,他生活奢侈,欠了很多债,而且收受贿赂并最终被捕入狱。由此,我们可以推断出题目中的句子是指他滥用职权的意思。所以,本题的正确答案应是C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4007449.html
相关试题推荐
Money—whatafascinatingsubject!Thereismoneyinthephysicalsense;coin
Money—whatafascinatingsubject!Thereismoneyinthephysicalsense;coin
Throughouthistorymanhaschangedhisphysicalenvironmentinordertoimpr
Throughouthistorymanhaschangedhisphysicalenvironmentinordertoimpr
Throughouthistorymanhaschangedhisphysicalenvironmentinordertoimpr
Throughouthistorymanhaschangedhisphysicalenvironmentinordertoimpr
Throughouthistorymanhaschangedhisphysicalenvironmentinordertoimpr
Throughouthistorymanhaschangedhisphysicalenvironmentinordertoimpr
Nowcustomhasnotbeencommonlyregardedasasubjectofanygreatimportan
Nowcustomhasnotbeencommonlyregardedasasubjectofanygreatimportan
随机试题
Attheendoftheroadstandsastonehouse,______historydatesbacktothe17th
"Thegirlstandingunderthetreeisreallycharming"hasallthefollowingposs
Manystudentstodaydisplayadisturbingwillingnesstochooseacademicins
OPAC又被称作()A.联合目录 B.计算机检索系统 C.联机公共目录查询
骨料生产过程的损失系数包括( )。A.开挖作业 B.加工过程 C.运输堆存
按照《建筑业企业资质管理规定》,国务院国有资产管理部门直接监管的企业的下属一层级
()即基金份额的持有人、基金产品的投资人,是基金资产的所有者和基金投资回报的受
面试热点:关注农村互联网基础设施建设 【热点背景】 在内蒙古呼伦贝尔
无症状的扩张型心肌病无需使用A.洋地黄 B.β受体阻滞剂 C.血管紧张素转
2005年,铜加工企业为对中铜价上涨的风险,以3700美元/吨买入LME的11月
最新回复
(
0
)