首页
登录
职称英语
Aristotle, the Greek philosopher, summed up the four brief qualities of mone
Aristotle, the Greek philosopher, summed up the four brief qualities of mone
游客
2025-03-21
28
管理
问题
Aristotle, the Greek philosopher, summed up the four brief qualities of money some 2 000 years ago. It must be lasting and easy to recognize, to divide, and to carry about. When we think of money today, we picture it either as round, flat piece of metal which we call coins, or as printed paper notes. But there are still parts of the world today where coins and notes are of no use. They will buy nothing, and a traveler might starve if he had none of the particular local "money" to exchange for food.
Among isolated peoples, who are not often reached by traders from outside, commerce usually means barter. There is direct exchange of goods. Perhaps it is fish for vegetables, or meat for grain. For this kind of simple trading money is not needed, but there is often something that everyone wants and everybody can use, such as salt to flavor food, shells for ornament, or iron and copper to make tools and vessels. These things—salt, shells or metals—are still used as money in out-of-the-way parts of the world today. Salt may seem rather a strange substance to use as money, but in countries where the food of the people is mainly vegetable, it is often an absolute necessity. Cakes of salt, stamped to show their value, were used as money in Tibet until recent times, and cakes of salt will still buy goods in Borneo and parts of Africa. Sea shells have been used as money at some time or another over the greater part of the Old World. Metal, valued by weight, preceded coins in many parts of the world.
Nowadays, coins and notes have replaced nearly all of the picturesque (独特的) form of money, and although in one or two of the remote countries people still store it for future use on ceremonial occasions such as weddings and funerals, examples of primitive money will soon be found in museums. [br] In some parts of the world a traveler might go hungry______.
选项
A、if he did not know the local exchange rate
B、even if his money was of the local kind
C、even if he had plenty of coins and notes
D、if he had no money made of high-quality materials
答案
C
解析
本题是一道具体细节题。问在世界上的某些地区一个旅行者在什么情况下可能会挨饿。根据文章第一段最后一部分,然而,在当今世界上仍有些地区不用硬币和纸钞,硬币和纸钞在那里买不到任何东西。对于旅行者来说,如果他没有当地的特定“货币”交换食品,他就要挨饿。因此,本题的正确答案应是C“即便他有足够的纸币和硬币”。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4006843.html
相关试题推荐
Nuclearpower’sdangertohealth,safety,andevenlifeitselfcanbesummed
Nuclearpower’sdangertohealth,safety,andevenlifeitselfcanbesummed
Aristotle,theGreekphilosopher,summedupthefourbriefqualitiesofmone
Aristotle,theGreekphilosopher,summedupthefourbriefqualitiesofmone
Justasthetravelandentertainmentcardshavetakenonbankcardqualities,so
Althougharchitecturehasartisticqualities,itmustalsosatisfyanumberofi
Difficultiesandhardshipshave______thebestqualitiesoftheyounggeologist.A
Nuclearpower’sdangertohealth,safety,andevenlifeitselfcanbesummed
Nuclearpower’sdangertohealth,safety,andevenlifeitselfcanbesummed
Aristotle,theGreekphilosopher,summedupthefourbriefqualitiesofmone
随机试题
Nowmanyfarmershaverevertedtotraditionalfarmingmethods,______theirance
Thismilksmellsasifit(already,go)______sour.hadalreadygone本题测试的是虚拟语气的用
Mostpeoplefeellonelysometimes.Butitusuallyonlylastsbetweenafewm
听到开瓣音常提示( )A.二尖瓣狭窄伴二尖瓣关闭不全 B.二尖瓣严重狭
生活污水处理设施的设置要求,以下哪条正确?A.宜远离市政管道排放点 B.居住小
安装永久性心脏起搏器后术侧肢体制动时间为A.72小时 B.36小时 C.24
()是最高层次的参与形式。A.告知 B.协商 C.共同行动 D.社区自治
下列情况中,构成商品有效需求的是( )。A.乙失手打碎了水杯。他计划下班后到超
下列有关文明工地申报的说法,正确的有()。A.申报文明工地应达全部建筑安装工程
多见于脑血管性精神障碍A.童样痴呆 B.情感高涨 C.情感低落 D.强制性
最新回复
(
0
)