首页
登录
职称英语
We all have ups and downs, and usually it’s just best to accept them. But pe
We all have ups and downs, and usually it’s just best to accept them. But pe
游客
2025-03-21
45
管理
问题
We all have ups and downs, and usually it’s just best to accept them. But perhaps you are concerned about someone who seems to be chronically depressed. Maybe he or she never feels like doing anything and never even wants to talk. Is it best for you not to interfere? Should you just sit tight and wait for him or her to snap out of it?
There are ways you can help. Here are a few:
1. Get the person to talk. Try to get him or her to tell you not only about the depression itself, but about the fears, wishes, or losses that underlie it. This is often difficult, of course, but it can be very useful. If nothing else, it will reassure the person that someone cares.
2. Don’t tell a depressed person that things are "not that bad. " To him or her, they are.
3. Keep the person active. Depression causes apathy and lethargy (倦怠), which lead to more depression, and so on. Productive or entertaining activities can help break this vicious cycle. Very often a change of scene or a vacation can be effective.
4. If you are struggling with depression yourself, make yourself do something, however trivial it may seem. Make your bed or clean up your room, for example. You will be able to tell yourself you’ve accomplished something.
5. If serious depression reaction persists for more than two weeks, you should begin to seek medical help.
6. If you have a depressive reaction after a major illness, surgery, or traumatic (外伤的) event, it’s probably not depression in the clinical sense. Just get plenty of rest and wait it out. [br] What is the main idea of this passage?
选项
A、How to help those suffering from depression after a serious illness.
B、How to get those you are concerned about out of depression.
C、How to help oneself overcome the depression feeling.
D、How to help oneself and others get out of low spirits.
答案
D
解析
本题问全文的主题是什么。利用浏览式阅读法,根据文章各段所讲述的内容,不难看出全文主要是在介绍如何帮助自己和他人摆脱低落的情绪的方法的。因此,本题的正确答案应是D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4006795.html
相关试题推荐
Weallhaveupsanddowns,andusuallyit’sjustbesttoacceptthem.Butpe
Weallhaveupsanddowns,andusuallyit’sjustbesttoacceptthem.Butpe
Forsometimepastithasbeenwidelyacceptedthatbabies—andothercreatur
Forsometimepastithasbeenwidelyacceptedthatbabies—andothercreatur
Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingthenormalonean
Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingthenormalonean
Man:Howdomoststudentsfindajobaftertheygraduate?Woman:Theyusuallylo
Thesaleusuallytakesplaceoutsidethehouse,withtheaudience______onbenche
Anauctionisusuallyadvertisedbeforehandwithfullparticularsofarticlesto
Becauseofitsintimacy,radioisusuallymorethanjustamedium;itis______.A
随机试题
Whatarethetwospeakersdoing?[br][originaltext]W:Firstofall,Iwouldli
B&ZFromtheDeskofMileMo
Next,let’stalkaboutearthquakesonourPlanet.Somecountrieshavelarge
OnSept.11,thenation’saviationsystemquicklyandsafelylandedalmost4
老龄化社会(anagingsociety)是指老年人口占总人口达到或超过一定的比例的人口结构模型。按照联合国的传统标准是一个地区60岁以上的老人达到
男性,40岁。多饮、多尿、食欲减退伴体重下降4个月。体检:身高171cm,体重6
甲企业是一家2016年设立的重点大型(国务院确定)国有独资公司,该公司在设立董事
下面谱例的曲作者是() A.黄自 B.赵元任 C.沈心工
易伤人血分,可会聚于局部,腐蚀血肉,发为痈肿疮疡的邪气是A.风 B.湿
关于债券的流动性,下面判断错误的是()。A.债券的流动性好于股票 B.国债
最新回复
(
0
)