首页
登录
职称英语
The physicist investigating the relationship between time and space, the che
The physicist investigating the relationship between time and space, the che
游客
2025-03-21
44
管理
问题
The physicist investigating the relationship between time and space, the chemist exploring the properties of a new substance, the biologist probing the mysteries of the continuity of life, and the anthropologist searching for human origins share a common trait of curiosity. Not that non-scientists are not curious, most people possess this characteristic. The scientist, however, uses a specific method to make research into these enigmatic (如谜的, 难以理解的) problems— the scientific method.
Unfortunately, science and its method are misunderstood. The multiplication of our knowledge in medicine and technology has led to the idea that science can cure all and explain all and that only enough time, money and intelligence are needed. In truth, science cannot provide all answers. In fact, many phenomena are not even subject to scientific explanations.
On the other side of the coin, science has been attacked as a cause of most contemporary problems. It is said to be responsible for the depersonalization (人格解体,人性丧失) of the individual, for stripping creativity from human behavior, and for creating massive threats to the species through the development of nuclear power, insecticides, and polluting machinery. If we analyze the situation, we can see that it was not the original intent of the people who developed computers to debase humankind, nor was mass production proposed as a method to crush creativity. It is what society, policymakers especially, does with scientific achievements that makes them social or antisocial. There is nothing inherently good or bad about science. [br] In the expression "On the other side of the coin" in Para. 3 "the coin" is used to refer to______.
选项
A、the misunderstanding of science
B、the scientific explanation
C、the money needed in scientific research
D、the curiosity of scientists
答案
A
解析
本题是一道词汇含义类问题。问在文章第三段的第一句话中的coin是指什么。根据文章上下文,我们可以推断出,此词在这里是指人们对科学的指责和误解这一方面。因此,本题的答案应是A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4006424.html
相关试题推荐
Thephysicistinvestigatingtherelationshipbetweentimeandspace,theche
Thephysicistinvestigatingtherelationshipbetweentimeandspace,theche
Thephysicistinvestigatingtherelationshipbetweentimeandspace,theche
Thephysicistinvestigatingtherelationshipbetweentimeandspace,theche
Thereisfrequentlyagreatintervalbetweenknowinghowtosolveaproblemand_
Scientistshavediscoveredaclose______betweensmokingandseveralseriousdis
Anotheragreement______tomorrowwillconcernacademicexchangebetweenthetwo
Scientistsstudythe______betweenparentsandtheirbabiestobetterunderstand
Geographyisthestudyoftherelationshipbetweenpeopleandtheland.Geog
Geographyisthestudyoftherelationshipbetweenpeopleandtheland.Geog
随机试题
She______severaljacketsandfinallypickedoutablueone.A、wentonB、tookonC
Televisionhasopenedwindowsineverybody’slife.Youngmenwillneveragai
Thelasttwotornadoseasonshavebeenthedeadliestinadecade,with206
[originaltext]LeftoverfoodfromtheOlympicVillageisbeingcookedbyag
Doctorsaretobeginatrialofadrugtreatmentthatcoulddoublethetime
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.Factorsleading
[originaltext]M:Comeinandhaveaseatplease,Ann.Pleasemakeyourselfath
某混凝土试块强度值不满足规范要求,但经法定检测单位对混凝土实体强度经过法定检测后
变电站基建工程验收,包括可研初设审查、()、到货验收、隐蔽工程验收、()、竣
甲公司将其持有的交易性金融资产全部出售,售价为3000万元;出售前该金融资产的
最新回复
(
0
)