首页
登录
职称英语
There’s a great story about an old Finnish woman who, without quite realizin
There’s a great story about an old Finnish woman who, without quite realizin
游客
2025-03-20
38
管理
问题
There’s a great story about an old Finnish woman who, without quite realizing it, was using her cell-phone to access the Internet and track her city’s public transit system. When asked why she used the wireless Internet so frequently, she replied, "What are you talking about? I don’t know anything about this wireless Internet stuff, I just know the bus is here. "
Regardless of whether you want to admit it, a lot of us are like that old Finnish woman. When it comes to new mobile applications, many of us do not realize the capability and power that we hold, literally, in our hands.
What we’re looking at today is the mobile Internet in its infancy. Now that using the Internet from home or work has saturated much of society, the next logical step is to be able to use the Net when you’re away from your desktop or laptop. Speech recognition is one way to do this, and there are a number of services, collectively called the "voice Web", that will make this possible. All you do is use a phone or wireless device to call a phone number, and speak commands to an intuitive system. It will then give you the information you’re seeking, using either a synthesized voice or an audio file.
In the United States and Europe, the hot technology for wireless devices is called WAP (Wireless Application Protocol), which is being considered as the world standard. WAP is supported by major phone companies including Nokia, Motorola and Ericsson, and is simply a means of transmitting information, much like HTML is a means of communicating on the Internet.
Currently, wireless Internet connections may give you news, sports scores, stock quotes, and the weather if you’re lucky. But if you’ve ever used this technology, you know it’s slow, costly and doesn’t seem worth the time and effort, if it works at all. "The mobile Internet was never designed to take over surfing the Web from a computer," explains Cherie Gary, spokeswoman at Nokia.
All of this technology points to easier living. Perhaps you’ll need to find a restaurant for an occasional business meeting. You’ll press a button on your mobile phone, and access the Internet to pull up a list of great restaurants in your immediate area. You’ll hit another button, say a few words into the handset and you’ve got a reservation for four. [br] According to the text, WAP is a______.
选项
A、technology standard set by major phone companies
B、substitution of HTML which can be applied on Internet
C、means of exchanging information on the Internet
D、wireless application protocol signed in USA and Europe
答案
C
解析
细节题。原文第四段都在向读者介绍什么是WAP,而且运用了很多长句对此下定义。我们可以利用排除法解答此题。A项错在原文指出:“WAP is supported by major phone companies (包括诺基亚、摩托罗拉和爱立信等几家主要厂商都支持这个协议)”,可见主要厂商是支持协议而不是制定协议;B项错在第四段指出:“much like HTML is a means of communicating on the Internet(就像超文本链接标示语言——HTML一样,是因特网上一种交流的手段)”,所以WAP和HTML是相似的关系,而不是替代的关系;C项为正确答案,是第四段最后一句话的释义,“它是一种传输信息的手段,是因特网上一种交流的手段”;D项错在原文并没有提到WAP是在美国和欧洲签署的协议。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4004620.html
相关试题推荐
There’sagreatstoryaboutanoldFinnishwomanwho,withoutquiterealizin
There’sagreatstoryaboutanoldFinnishwomanwho,withoutquiterealizin
There’sagreatstoryaboutanoldFinnishwomanwho,withoutquiterealizin
There’sagreatstoryaboutanoldFinnishwomanwho,withoutquiterealizin
Woman:Didyoureallyworkalloftheseproblemswithoutanyhelpfromthebook?
Bacteriaaresometimes______toosmalltobeseenwithoutamicroscope.A、farB、ra
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeani
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeani
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeani
Japan’soldimperialarmyneverwentintothefieldwithoutagroupof"comf
随机试题
TheAustriaBigDry______.[originaltext]Australia’sBigDrycontinuestot
[originaltext]FewpeoplecanstandforthespiritofearlierAmericaasmuc
著作权中具有“一次用尽”特点的权利是( )。A.署名权 B.改编权 C.翻
重大事故,是指造成10人以上30人以下死亡,或者()以下重伤,或者5000万元
下列关于肝硬化的叙述何者是正确的是A.肝硬化时,肝糖原合成增多 B.肝硬化时,
营业性演出许可证及备案证明文件印制规范要求填写内容应当与( )实际许可的情况一
.在一个给定时刻,每个国家的资本、劳动力和资源等禀赋是给定的。发展中国家和发达国
某三级耐火等级的木器加工厂房,共2层,建筑高度为12m,建筑平面尺寸为72m×3
贷款的回收是指借款人按借款合同约定的还款计划、还款方式及时、足额地偿还()
下列哪些行为成立共同犯罪?()A.甲在某网站发布出售枪支、子弹的广告,网站
最新回复
(
0
)