首页
登录
职称英语
Parents have to do much less for their children today than they used to do,
Parents have to do much less for their children today than they used to do,
游客
2025-03-19
48
管理
问题
Parents have to do much less for their children today than they used to do, and home has become much less of a workshop. Clothes can be bought ready made, washing can go to the laundry, food can be bought cooked, canned or preserved, bread is baked and delivered by the baker, milk arrives on the doorstep, meals can be had at the restaurant, the works’ canteen, and the school dining room.
It is unusual now for father to continue his trade or other employment at home, and his children rarely, if ever, see him at his place of work. Boys are therefore seldom trained to follow their father’s occupation, and in many towns they have a fairly wide choice of employment and so do girls. The young wage-earner often earns good money, and soon acquires a feeling of economic independence. In textile areas it has long been customary for mothers to go out to work, but this practice has become so widespread that the working mother is now a not unusual factor in a child’s home life, the number of married women in employment having more than doubled in the last twenty-five years. With mother earning and his older children drawing substantial wages, father is seldom the dominant (支配的) figure that he still was at the beginning of the century. When mother works, economic advantages increase, but children lose something of great value if mother’s employment prevents her from being home to greet them when they return from school. [br] The writer compares home to a workshop because______.
选项
A、fathers often pursue employment at home
B、parents have to make food and necessity themselves for their daily-life
C、many families produce goods at home for sale
D、both fathers and mothers in most families are workers
答案
B
解析
在文中第一段第一句作者说:“今天的父母比起过去来说,为他们的孩子不得不做的事已经变得很少了。家庭不再像一个工厂了。”文章接着举出几个例子说明家庭所需要的食品和其他必需品在市场上都能买到,同时社会服务机构也提供了一些家务劳动服务。由此我们可以推知,在过去这些食品和每日必需品的生产和制作都由父母来完成,因此家庭更像一个工厂。选项B正确。其余三个选项均不符合文章内容。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4003395.html
相关试题推荐
Parentshavetodomuchlessfortheirchildrentodaythantheyusedtodo,
Parentshavetodomuchlessfortheirchildrentodaythantheyusedtodo,
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Lifereallyshouldbeonelongjourneyofjoyforchildrenbornwithaworld
Lifereallyshouldbeonelongjourneyofjoyforchildrenbornwithaworld
Lifereallyshouldbeonelongjourneyofjoyforchildrenbornwithaworld
Theoldideathattalentedchildren"burnthemselvesout"intheearlyyears
随机试题
Accordingtothelawofthatcountry,theParliamentwillhavetobe______before
ToproducetheupheavalintheUnitedStatesthatchangedandmodernizedthe
[originaltext]M:I’dliketotryonthisjacket.W:Thismightbetoobrightfo
[originaltext]Adrian’s"AmazingRace"startedearlywhenhisparentsrealiz
[originaltext]W:HeyNeal,nowthatthemidtermsareoverabunchofusareget
根据我国《城乡规划法》规定,城市与镇的规划期限一般为( )。A.15年 B.
基金公司应对不相容的岗位、公司资产与客户资产执行严格的()。研究、投资决策
金属与石材幕墙板面嵌缝应采用( )。 A、酸性硅酮耐候密封胶 B、酸性硅
多潘立酮止吐作用机制是阻断A.5-HT受体B.M受体C.外周多巴胺受体D.α受体
国家电网有限公司是全民所有制企业。
最新回复
(
0
)