首页
登录
职称英语
The idea of a fish being able to generate electricity strong enough to light
The idea of a fish being able to generate electricity strong enough to light
游客
2025-03-18
53
管理
问题
The idea of a fish being able to generate electricity strong enough to light lamp bulbs—or even to run a small electric motor—is almost unbelievable, but several kinds of fish are able to do this. Even more strangely, this curious power has been acquired in different ways by fish belonging to very different families.
Perhaps the best known are the electric rays (鳐鱼),or torpedoes (水雷鱼),of which several kinds live in warm seas. They possess on each side of the head, behind the eyes, a large organ consisting of a number of cells which contain a series of flat electric plates. One side, the negative side, of each plate, is supplied with very fine nerves, connected with a main nerve coming from a special part of the brain. Current passes from the upper, positive side of the organ downwards to the negative, lower side. Generally it is necessary to touch the fish in two places, completing the circuit, in order to receive a shock.
Another famous example is the electric eel (鳗鱼).This fish gives an even more powerful shock. The system is different from that of the torpedo in that the electric plates run along the length of its body and are supplied with nerves from the spinal cord (脊髓). Consequently, the current passes along the fish from head to tail. The electric organs of these fish are really altered muscles and like all muscles, they tend to tire easily, so they are not able to produce electricity for very long.
The power of producing electricity may serve these fish both for defense and attack. If a large enemy attacks, the shock will drive it away; but it appears that the electric eel uses its current most often against smaller fish. [br] Electric rays are likely to be______.
选项
A、near the North Pole
B、in warm waters
C、near the South Pole
D、both A and B
答案
B
解析
本题是一道具体细节题。问电鳐鱼可能生活在什么地方。利用查阅式阅读法,我们可以在第二段中找到相关信息。这段指出,也许最为人们所熟知是电鳐鱼,或称水雷鱼,其中几种生活在温暖的海域。因此,本题的正确答案是B“生活在温暖的水域”。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4003021.html
相关试题推荐
Theideaofafishbeingabletogenerateelectricitystrongenoughtolight
Theideaofafishbeingabletogenerateelectricitystrongenoughtolight
InancientGreeceathleticfestivalswereveryimportantandhadstrongreli
Thegovernment’sstrongactiondemonstratedits______tocarryoutthereform.A、e
NeitherJohn(and)hisfatherwasable(towakeup)(earlyenough)(tocatch)th
Theteacheraskedhisstudentstoleaveenough______onthepageforcorrection
I’m(oldenough)(notto)letmytroubles(tointerfere)(with)mywork.A、olden
Thedoctoradvisedherthatshe______enoughrestbeforegoingbacktowork.A、t
______,hefelttiredoutafterthelongjourneyforeighthours.A、Strongashe
ChildrendonothaveenoughexperiencetorealizethatTVshowspresentanunrea
随机试题
"DidyoubuytheTVyouwanted?"No,Ididn’t,butnowIwishI______it.A、bough
[originaltext]Insomewaystheemploymentinterviewislikeapersuasivesp
TherecessionistakingaserioustollonAmericanretail,bute-commerceco
[originaltext]TheUNAgency,TheWorldFoodProgram,saysIraqisfacingaf
Youneverseethem,butthey’rewithyoueverytimeyoufly.Theyrecordwhe
具有下列化学结构的药物为A:醋酸氟轻松 B:醋酸泼尼松龙 C:醋酸氢化可的松
下列信息中,属于客户关系信息的有( )。A.定期存款余额 B.活期存款余额
按照我国现行规定,在证券交易所上市交易的下列证券中,投资者买卖证券须缴纳证券交易
三凹征不见于A.喉头水肿 B.气管异物 C.痉挛 D.支气管哮喘 E.肿
立井井筒施工的辅助工作主要包括()。A.支护工作 B.通风工作 C.井筒涌
最新回复
(
0
)