首页
登录
职称英语
There are places in the world where people are alleged (被认为) to live much lo
There are places in the world where people are alleged (被认为) to live much lo
游客
2025-03-18
74
管理
问题
There are places in the world where people are alleged (被认为) to live much longer and remain more vigorous in old age than in most modern societies. I have visited the best known of these regions, all relatively remote and mountainous.
A striking feature common to all three cultures is the high social status of the aged. Each of the very elderly persons I saw lived with family and close relatives—often an extensive household—and occupied a central and privileged position within this group. The sense of family continuity is strong.
There is also a sense of usefulness. Even those well over 100 for the most part continue to perform essential duties and contribute to the economy of the community. These duties included weeding in the fields, feeding the poultry (家禽), tending flocks, picking tea, washing the laundry, cleaning house, or caring for grandchildren, all on a regular daily basis.
In addition, the aged are esteemed for the wisdom that is thought to derive from long experience, and their word in the family group is generally law.
In none of the three communities is there any forced retirement age, and the elderly are not shelved, as occurs in most of our industrialized society. Khfaf Lasuria, the former tea picker, had retired only two years before I met her. When I asked Seliac Butba, age 121, if he was helping in the construction of a new house springing up next to his own, he responded, "Of course, they can’t do without me. "
Many of the centenarians emphasized the importance of being independent and free to do the things they enjoyed and wanted to do, and of maintaining a placid (平静的) state of mind free from worry or emotional strain.
"Now everywhere people don’t live so long because they don’t live a free life," commented Sonia Kvedzenia of Atara, age 109. "They worry more and don’t do what they want. " Gabriel Chapnian, 117, of Gulripshi expressed a similar thought when told that few Americans attain his age. His response: "Hmm...too literate. "
Expectation of longevity may also be important. In America the traditional life-span is three score and ten years. But when we asked the young people of Abkhazia how long they expected to live, they generally said, "To a hundred". Dr Georgi Kaprashvili of Gulripshi confirmed that the public has the notion that the normal life-span of man is 100 years. For exaggeration, when proposing toasts, they say 300 years, but everyone expects to be 100. [br] The author found that the famous places where long-living person stayed were______.
选项
A、modern and developed countries
B、industrialized areas
C、distant and mountainous regions
D、Abkhazia and America
答案
C
解析
本题是一道具体细节题。问作者发现长寿老人居住的地区是些什么样的地区。文章第一段指出,人们认为世界上有些地方的人比最现代化的社会中的人要活得长久得多,而且上了年纪精力更充沛。我拜访了其中最有名的一些地区,所有这些地方相对来说都很偏远且是山区。因此,本题的正确答案应是C“偏远的山区”。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4002801.html
相关试题推荐
Thereareplacesintheworldwherepeoplearealleged(被认为)tolivemuchlo
Thereareplacesintheworldwherepeoplearealleged(被认为)tolivemuchlo
Manypeoplethinkthereisnoneedtotakespecialcareoverhomesecurity.
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlagm
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlagm
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlagm
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlagm
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlagm
Australiansareverydirectpeopleandusually【C1】______whattheysay.When
随机试题
Thecomputerhasbroughtaboutsurprisingchanges____________(在我们处理信息的方式上).inth
如图所示,结构CD杆的内力是( )。 A、-F/2 B、0 C、
积聚的治疗要始终注意A.消除水肿 B.顾护正气 C.解除胀痛 D.消除积块
A.党参B.当归C.人参D.甘草E.枸杞子大量服用可导致出血症状的补虚药是
A.发电鞋工作时将电能转化为机械能 B.发电鞋是利用电磁感应原理工作的 C.
任意一台火灾报警控制器所连接的火灾探测器、手动火灾报警按钮和模块等设备总数和地址
B提示:画出积分区域D的图形,再按先x后y顺序写成二次积分。
基金托管人根据前一R证券交易清算情况计算生成基金头寸。()
房地产公共关系营销推广的直接作用不包括()。A.树立企业形象 B.扩大企业影响
以下是青少年学习障碍的主要表现,除了A.视听觉障碍 B.非特定性学习障碍 C
最新回复
(
0
)