首页
登录
职称英语
Trees are useful to man in three very important ways, they provide him with
Trees are useful to man in three very important ways, they provide him with
游客
2025-03-13
47
管理
问题
Trees are useful to man in three very important ways, they provide him with wood and other products; they give him shade; and they help to prevent droughts (干旱) and floods.
Unfortunately, man has not realized that the third of these services is the most important. Two thousand years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire. It gained the empire, but, without its trees, its soil became hard and poor.’ When the empire fell to pieces, the home-country found itself faced by flood and starvation.
Even though a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult for it to persuade villagers to see this. The villagers want wood to cook their food with; and they can earn money by selling wood. They are usually too lazy to plant and look after the trees. So, unless the government has a good system of control, or can educate the people, the forests will slowly disappear.
This does not only mean that the villagers’ children and grandchildren will have fewer trees. The results are even more serious, for where there are trees their roots break the soil up allowing the rain to sink in—and also bind the soil, thus preventing its being washed away easily but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away from the surface, causing flood. [br] What is the most important function of trees?
选项
A、Providing fuel.
B、Offering shade.
C、Preventing natural disaster.
D、Providing wood.
答案
C
解析
本题考查考生对具体细节的理解。答案对应于文章的第二段首句。这几段文字讲述了树木的三种作用,并在第二段指出第三种作用最重要,即Man has not realized that the third of these services is the most important.所以C正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3995026.html
相关试题推荐
Thequestion______atthemeetingtomorrowisveryimportant.A、todiscussB、bei
(If)theexperimentsucceedsorfails,itwill(provideus)withvaluable(exper
Veryimportantpeopledon’toftenhavemuchfreetimeastheirwork______allt
(Itisvery)importantthatthestudents’voice(isheard)bythe(authorities)
Treesareusefultomaninthreeveryimportantways,theyprovidehimwith
Treesareusefultomaninthreeveryimportantways,theyprovidehimwith
Enoughsleepisimportanttohealth.Theamountofsleep【C1】_______dependso
Enoughsleepisimportanttohealth.Theamountofsleep【C1】_______dependso
Enoughsleepisimportanttohealth.Theamountofsleep【C1】_______dependso
Enoughsleepisimportanttohealth.Theamountofsleep【C1】_______dependso
随机试题
Morepeopledieoftuberculosis(结核病)thanofany(1)______diseasecausedb
继续教育(continuingeducation)是指给完成学校教育的人员——尤其是成人——提供知识和技能的教育。继续教育是正规教育的有效补充,是终身
Thelibrarysheworkedinlentbooks,magazines,audio-cassettesandmapstoits
Themonthofyourbirthinfluencesyourriskofdevelopingdementia.Althoug
改良牛鲍计数板的高度应该是:( )A.0.1cm B.0.1mm C.0.
关于伤害分布特征描述正确的是A.伤害死亡中男性比例低于女性 B.儿童、青少年伤
以下常用于乳牙失活的是A.无水亚砷酸 B.金属砷 C.多聚甲醛 D.蟾酥制
A公司为一家上市公司。A公司股份支付协议资料及会计处理如下: ①2017年
患者,女,37岁。已婚。未生育,现已妊娠2月余,伴少量阴遭流血5天,血色淡红,质
(2020年真题)根据现行《建设工程工程量清单计价规范》,对于不实行招标的建设工
最新回复
(
0
)