首页
登录
职称英语
72. Public goods are those commodities whose enjoyment nobody can be effecti
72. Public goods are those commodities whose enjoyment nobody can be effecti
游客
2025-03-11
33
管理
问题
72.
Public goods are those commodities whose enjoyment nobody can be effectively excluded.
73.
Everybody is free to enjoy the benefits of these commodities and one person’ s use does not reduce the possibilities of anybody else’ s enjoying the same good.
Examples of public goods are not as rare as one might expect. A flood control dam is a public good. Once the dam is built, all persons living in the area will benefit - - - regardless of their own contribution to the construction cost of the dam. The same
holds
true for highway signs or aids in navigation. Once a lighthouse is built, no ship of any nationality can be effectively excluded from use of the lighthouse for navigational purposes. National defence is another example. Even a person who voted against military costs or did not pay any taxes will benefit from the protection afforded.
It is no easy task to determine the social costs and social benefits associated with a public good. There is no practicable way of charging drivers for looking at highway signs, sailors for watching a lighthouse and citizens for the security provided to them through national defence. Because the market does not provide the necessary signals, economic study is to be replaced by the impersonal judgment of the marketplace. [br] According to the passage, finding out the social costs of a public good is a______.
选项
A、matter of personal judgment
B、daily administrative duty
C、difficult procedure
D、citizen’s responsibility
答案
C
解析
文章最后一段提到“It is no easy task to determine the social costs and social benefitsassociated with a public good”这句话,因此应选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3992826.html
相关试题推荐
Hehaslivedhereforyears,______nobodyknowswhatheis.A、andbutB、thoughC
【B1】[br]【B19】A、effectiveB、sensitiveC、ordinaryD、carefulAthemosteffective
______hisgreatdelight,hispaintingwasacceptedforpublication.A、ForB、With
Robertwasverystubbornandnobodycouldconvincehim______hismistakes.A、at
Shetookgoodcareofpublicpropertyand______agoodexampletoallofus.A、c
【B1】[br]【B11】A、somebodyB、anybodyC、everybodyD、nobodyD根据上文“医生拒绝了他,他觉得非常孤独……”
Hechangedhisname,______thatnobodywouldfindoutwhathehaddonebefore.A
Nobodyintheclassexceptyouandme______totheprincipalabouttheairqualit
He(hasdied)(foryears),(so)(almostnobody)knowshim.A、hasdiedB、foryears
A(Rarely)B(wehaveseen)suchaneffectiveactorC(ashe)hasprovenhimselfD(
随机试题
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Oneofthemostcontentiousissuesinthevastliteratureaboutalcoholcons
“机不可失,时不再来”指的是()A.时间的连续性 B.时间的一维性 C.时
下列关于混凝土工程量计算规定的说法不正确的是( )。A.设计工程量中应计入混凝
A.完全由肾脏排泄 B.主要由肾脏排泄 C.40%~60%由肾脏排泄 D.
关于换填法的说法正确的有()。A、直接用砂、砾、卵石、片石等渗水性材料置换部分
对幼儿发展评价说法错误的是( )。A.具体的评价内容可根据评价目的、教育工作的
在经济衰退时实行扩张政策,有意安排财政赤字;在繁荣时期实行紧缩政策,有意安排财政
以下哪些口腔卫生用品或方法没有去除菌斑的作用A.牙签 B.牙间刷 C.漱口
下列有关了解被审计单位及其环境的说法中,正确的是()。A.注册会计师无须在
最新回复
(
0
)