首页
登录
职称英语
Most of us are used to seasons. Each year, spring follows winter, which foll
Most of us are used to seasons. Each year, spring follows winter, which foll
游客
2025-03-10
43
管理
问题
Most of us are used to seasons. Each year, spring follows winter, which follows autumn, which follows summer, which follows spring. And winter is colder than summer. But the earth goes through temperature cycles over much longer periods than those that we experience. Between 65,000 and 35,000 years ago, the planet was much colder than it is now. During that time the temperature also changed a lot, with periods of warming and cooling. Ice melted during the warm periods, which made sea levels rise. Water froze again during the cold periods.
A new study from Switzerland sheds light on where ice sheets melted during the ice age. It now seems that the ice melted at both ends of the earth, rather than just in either northern or southern regions.
This surprised the researchers from the University of Bern. Scientists have long assumed that most of the ice that melted was in the Northern hemisphere(半球)during the 30,000-year long ice age. That belief was held because the North Pole is surrounded by land, while the South Pole is surrounded by the Antarctic Ocean. It is easier for ice sheets to grow on land. If surrounded by sea the ice can easily just slip into the ocean instead of building up.
The researchers used a computer model to look at ways the ice could melt and how it might affect sea levels. They compared these results to evidence of how temperatures and currents(洋流)actually changed during that time. The model showed that if it was only in the Northern hemisphere that ice melted, there would have been a bigger impact(影响)on ocean currents and sea temperatures than what actually happened. Studies suggest that melting just in the Southern hemisphere would have been impossible, too. The only reasonable conclusion, the scientists could make, was that ice melted equally in the North and the South.
It is still a mystery as to what caused the temperature changes that caused the ice to melt. [br] Between 65,000 and 35,000 years ago,______.
选项
A、the temperature changed a lot
B、the earth was much warmer than it is now
C、winter isn’t colder than summer
D、most of the ice that melted was in the Northern hemisphere during the 30,000-year long ice age
答案
A
解析
细节题。根据Between 65,000 and 35,000 years ago,the planet was much colderthan it is now.During that time the temperature also changed a lot.with periods of warming andcooling.可知答案为A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3991304.html
相关试题推荐
Mostofusareusedtoseasons.Eachyear,springfollowswinter,whichfoll
Mostofusareusedtoseasons.Eachyear,springfollowswinter,whichfoll
Mostofusareusedtoseasons.Eachyear,springfollowswinter,whichfoll
Mostofusareusedtoseasons.Eachyear,springfollowswinter,whichfoll
______Idon’tlikearethelong,darknightsofwinter.A、ThatB、WhatC、WhichD、
ItwasabrightspringafternoonwhenFredatoldmeshewouldn’tneedmeany
ItwasabrightspringafternoonwhenFredatoldmeshewouldn’tneedmeany
ItwasabrightspringafternoonwhenFredatoldmeshewouldn’tneedmeany
ItwasabrightspringafternoonwhenFredatoldmeshewouldn’tneedmeany
Theelderlyneedspecialcareinwinter,astheyare______tothesuddenchangeo
随机试题
Havingalargerassortmenttochoosefromincreasesconsumers’expectations
Goodjobsarescarcethesedays,withroughly15millionAmericansoutofwo
Childrenoftenhave【C1】______moresensethantheir【C2】______.Thissimpletr
Thevalueofourhousesoared,enablingusto______alargerplace.A、tradedown
A.单萜B.三萜C.二萜D.倍半萜E.都不是人参皂苷是
多油断路器引线或接线端子发热相间温差不超过(____)K,为一般缺陷。(A)10
商业秘密是指不为公众所知悉、能为权利人带来经济利益,具有实用性并经权利人采取保密
低市净率和低市盈率的股票,其价格被低估的可能性较低,而被高估的可能性则较高。()
个人贷款客户定位包括()。A.合作单位定位 B.贷款客户定位 C.合作单位
在给社区口腔保健人员讲课时,吴教授特别强调了残疾人口腔健康的主要问题是A.牙列不
最新回复
(
0
)