首页
登录
职称英语
The U. S. Department of Labor statistics indicate that there is an oversuppl
The U. S. Department of Labor statistics indicate that there is an oversuppl
游客
2025-03-09
44
管理
问题
The U. S. Department of Labor statistics indicate that there is an oversupply of college-trained workers and that this oversupply is increasing. Already there is an overabundance of teachers, engineers, physicists and other specialists. Yet colleges and graduate schools continue every year to turn out highly trained people to compete for jobs that aren ’ t there. The result is that graduates cannot enter the professions for which they were trained and must take temporary jobs which do not require a college degree. These "temporary" jobs have a habit of becoming permanent.
On the other hand, there is a tremendous need for skilled workers of all sorts; carpenters, electricians, mechanics, and TV repairmen. These people have more work than they can handle and their annual incomes are often higher than those of college graduates. The old distinction that white-collar workers make a better living than blue-collar workers no longer holds true.
The reason for this situation is the traditional myth that a college degree is a passport to a prosperous future. Parents begin telling their children this myth before they are out of grade school. Under this pressure the kids fall in line. Whether they want to go to college or not doesn’t matter. Everybody should go to college.
One result of this emphasis on a college education is that many people go to college who do not belong there. Of the sixty percent of high school graduates who enter college, half of them do not graduate with their class. Many of them drop out within the first year. Some struggle on for two or three years and then give up. [br] What does the U. S. Department of Labor Statistics show?
选项
A、There is an oversupply of labor force and this oversupply is increasing.
B、Many college graduates find it difficult to get jobs for which they were trained.
C、There is a short supply of teachers, engineers and other professions.
D、There are more temporary jobs than permanent ones in U.S. companies.
答案
B
解析
见第一段第四句:“The result is that graduates cannot enter the professions forwhich they were trained and must take temporary jobs which do not require a collegedegree.”不要选A,文章说的是大学毕业生过剩,没说劳动力过剩。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3989917.html
相关试题推荐
OnAIDSDay,theministerofHealthDepartmentdemandedthattheproblems______
TheU.S.DepartmentofLaborstatisticsindicatethatthereisanoversuppl
TheU.S.DepartmentofLaborstatisticsindicatethatthereisanoversuppl
OnAIDSDay,theministerofHealthDepartmentdemandedthattheproblems______
MyfriendisaT.A.intheDepartmentofForeignLanguages.T.A.meansteaching___
Therearefourdepartmentsatthiscollege,______morethanfivehundredstudent
Doyouknowwho______firetothatDepartmentStore?A、madeB、setC、startedD、caug
Therearefourdepartmentsatthiscollege,______morethanfivehundredstudent
Thechairmanofthedepartment,togetherwithsomeotherteachers,______aconfe
Wehaveadesperateneed______practicestricteconomyineverydepartment.A、toB
随机试题
Thepassagesuggeststhatalackofmodernsanitationwouldmakewhichofthefo
WhenOxfordUniversityraisedtheideaofestablishingabusinessschoolsi
Someperformanceevaluationsrequiresupervisorstotakeaction.Employeesw
当明火焰与可燃物之间有一定距离时,火焰散发的热量通过导热、对流、辐射三种方式向可
在胸腔积液的诊治中,哪项检查最重要A、穿刺抽胸水 B、肺部CT C、体检
就在三十多年前,专家们对于地球变暖还是变冷的问题仍是一头雾水,他们无法断定未来的
下列岩石中,应定为特殊性岩石的有()。 A.易溶性岩石B.膨胀性岩石C.
2016年5月,甲、乙、丙、丁、戊五家公司出资组建A有限责任公司,注册资本200
已知ABC公司20×1年年营业收入为10000万元,若预计20×2年通货膨胀率为
设某人的肺通气量为7500ml/min,呼吸频率为20次/分,无效腔容量为125
最新回复
(
0
)