首页
登录
职称英语
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
游客
2025-03-03
42
管理
问题
There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic. At present, we realize that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the east of the United States and brought health warnings in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be infected by air pollution. Some scientists consider that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of fossil fuels (coal and oil) is creating a "greenhouse effect"—conserving heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be in water.
Another view, less widely held, is that increasing particular matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age, and would make agriculture difficult or impossible in many of our top fanning areas. Today we do not know for sure that either of these conditions will happen (though one recent government report drafted by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very possible). Perhaps, if we are lucky enough, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now. [br] As pointed out at the beginning of the passage, people used to think that air pollution ______.
选项
A、caused widespread damage in the countryside
B、affected the entire eastern half of the United States
C、had damaging effect on health
D、existed merely in urban and industries areas
答案
D
解析
细节题。根据文中第一段第一句“There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic.”可知,以前人们都认为空气污染只会影响那些有众多工厂和严重交通堵塞现象的大城市及其周边地区,A、B、C三项都是后来人们才意识到的。故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3981405.html
相关试题推荐
Manyplayerswhohadbeenhighlythoughtofhave_________fromthetennisscene
Therewasonethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediately
Therewasonethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediately
ForJohnthiswasthebeginningofanewlife,________hethoughthewouldnever
Therewasonethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediately
Sincethematterwasextremely______,wedealtwithitimmediately.A、toughB、ten
Wehavealwaysthoughtvery______ofhim.A、highlyB、wellC、greatlyD、enoughA本题考查
Whenit______airpollution,Wuhanfacesthethree"C"s,cars,coalandconstructi
Whofirstthoughtofusingbullockstoprovideenergy?[br]Whichofthefollowi
Whofirstthoughtofusingbullockstoprovideenergy?[br]Inthesentence"Thi
随机试题
Punishmentforviolatingmoralrulesismuchmorecommonthanrewardforfollowi
[originaltext]M:Hey,Ellen.Howareyou?W:I’mfine,Bob.Aren’tyougladt
[originaltext]W:Tony,you’vebeenaracing-driverfornearly10years.You’ve
设,其中φ具有二阶导数,ψ具有一阶导数,则必有( )。
健康促进的核心策略是()A.社会协调 B.社会动员 C.经济保障 D
患者,女性,35岁,主因"腹痛、便秘2个多月"入院,胃肠钡餐造影可见肠段增生性狭
杜仲盐炙的目的是A.增强疗疝止痛作用 B.可以治疗心腹诸痛 C.矫味免吐
上市公司股东大会审议批准为资产负债率超过()的担保对象提供的担保。A:60%
按照我国企业会计准则的规定,下列关于递延所得税的说法中,正确的有()。A.
(2015年真题)按照霍兰德职业兴趣的分类,喜欢从事资料分析工作,有数理分析能力
最新回复
(
0
)