首页
登录
职称英语
Spending 50 minutes with a cell phone close to your ear is enough to change
Spending 50 minutes with a cell phone close to your ear is enough to change
游客
2025-03-03
47
管理
问题
Spending 50 minutes with a cell phone close to your ear is enough to change brain cell activity in the part of the brain closest to the antenna. But whether that causes any harm is not clear, scientists at the National Institute of Health said at a conference last month, adding that the study will not likely settle concerns of a link between cell phones and brain cancer. "What we showed is glucose (葡萄糖) metabolism (a sign of brain activity) increases in the brain in people who were exposed to a cell phone in the area closest to the antenna," said Dr. Nora Volkow of the NIH, whose study was published in the Journal of the American Medical Association. The study was meant to examine how the brain reacts to electromagnetic fields caused by wireless phone signals.
Volkow said she was surprised that the weak electromagnetic radiation from cell phones could affect brain activity, but she said the findings do not shed any light on whether cell phones cause cancer. "This study does not in any way indicate that. What the study does is to show the human brain is sensitive to electromagnetic radiation from cell phone exposures." Use of the devices has increased dramatically since they were introduced in the early 1955s, with about 5 billion cell phones now in use worldwide.
Some studies have linked cell phone exposure to an increased risk of brain cancers, but a large study by the World Health Organization did not offer a clear answer to this. Volkow’s team studied 47 people who had their brain examined while a cell phone was turned on for 50 minutes and another while the phone was turned off. While there was no complete change in brain metabolism, they found a 7 percent increase in brain metabolism in the region closest to the cell phone antenna when the phone was on.
Experts said the results were interesting, but urged that they be understood with great care. "Although the biological significance, if any, of increased glucose metabolism from too much cell phone exposure is unknown, the results require further investigation," Henry Lai of the University of Washington in the U. S. and Dr. Lennart Hardell of University Hospital in Sweden, wrote in an article in JAMA. "Much has to be done to further investigate and understand these effects." They wrote. [br] According to the passage, cell phones were launched______.
选项
A、in the late 1970s
B、between 1955 and 1960
C、in the late 1955 s
D、in the early 1990s
答案
B
解析
细节题。定位到文章第二段最后一句“Use of the devices has increased dramatically since they were introduced in the early 1955 s,with about 5 billion cell phones now in use worldwide.”题干中的“launched”与“introduced”同义。故选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3981229.html
相关试题推荐
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicOn
Themanagerlosthis______justbecausehissecretarywastenminuteslate.A、moo
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicSa
SpeakerA:Whatasurprise!Youchangedyourhairstyle.SpeakerB:Yes,andano
Wouldyoube______domeafavor,please?A、kindenoughB、sokindastoC、sokin
TheroleofwomeninBritainhaschangedalotinthiscentury,【C1】______in
TheroleofwomeninBritainhaschangedalotinthiscentury,【C1】______in
TheroleofwomeninBritainhaschangedalotinthiscentury,【C1】______in
TheroleofwomeninBritainhaschangedalotinthiscentury,【C1】______in
TheroleofwomeninBritainhaschangedalotinthiscentury,【C1】______in
随机试题
下列关于衍生品交易的描述,不正确的是()。A、期货交易是衍生品交易的一种重要类型B、并非所有的衍生品交易都在交易所内进行C、衍生品交易所内的交易规模
他在这所学校教多久了?Howlonghashebeenteachinginthisschool?
Businesseslargeand【C1】______,nowrealizethatphysicalworkspaceinfluenc
[originaltext]Televisionnowplayssuchanimportantpartinsomanypeople
某确定的有限自动机(DFA)的状态转换图如下图所示(A是初态,D、E是
患儿男,3岁。发现颈部圆形包块1年,逐渐增大3个月。查体:颈部后三角区可见一鸭蛋
关于自助式前台系统的要求,下列说法错误的是。()A.自助式前台系统应当对基金投
(2020年真题)通过抑制A型单胺氧化酶,减少去甲肾上腺素、5-HT及多巴胺的降
如果责任保险采用索赔发生制保险单,当被保险人不准备再续保时,可以附加投保(
男性,48岁,酗酒后9小时出现中上腹疼痛,放射至两侧腰部,伴恶心、呕吐。体检:腹
最新回复
(
0
)