首页
登录
职称英语
Concerning money or anything else, conflicts between husband and wife usuall
Concerning money or anything else, conflicts between husband and wife usuall
游客
2025-03-03
45
管理
问题
Concerning money or anything else, conflicts between husband and wife usually reflect a power struggle. Conflicts between parent and child often centre around the same issue. As children enter adolescence, they begin to demand greater freedom to go where they please, do what they please, and make decisions without parental interference. Many American parents do not know how to deal with their teenagers and seek advice from books, lectures, and parent training courses. Parents want to maintain a friendly relationship with their teenagers and also want to guide them so that their behavior will be whatever the parents consider proper and constructive.
But in a society of rapidly changing social and moral values, parents and children often disagree about what is important and what is right.
Arguments may concern such unimportant matters as styles of dress or hairdos. But quarrels may also concern school work, after school jobs, decisions, use of the family car, dating, and sex behavior. Some families have serious problems with teenagers who drop out of school, run away from home, or use illegal drugs. Because so much publicity is given to the problem teenager, one gets the impression that all teenagers are troublemakers. Actually, relatively few adolescents do anything wrong, and nearly all grow up into "solid citizens" who fulfill most of their parents’ expectations. In fact, recent studies show that the "generation gap" is narrowing. The vast majority of teenagers share most of their parents’ values and ideas. Many parents feel that they get along with their adolescents quite well. [br] "...generation gap is narrowing." means______.
选项
A、the adolescents now become timid
B、parents come to get along with their children
C、the vast majority of teenagers share most of their parents’ values and ideas
D、parents and teenager don’t like to quarrel
答案
C
解析
根据文章最后一段倒数第二句“The vast majority of teenagers share most of their parents’values and ideas.”可知,“代沟正在缩小”的意思就是绝大多数孩子都与父母的价值观和思想相同,所以C选项正确。B选项“父母逐渐和孩子相处融洽”是代沟缩小的结果,而不是其含义,A、D两项与本题无关。故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3980880.html
相关试题推荐
The_________goalofthebookistohelpbridgethegapbetweenresearchandte
Passer-by:________.Localresident:Sure.It’sonEhnStreet:betweenEleventha
ChristmasisaholidayusuallycelebratedonDecember25th______thebirthof
I’dratheryou______anythingaboutthismatterthisevening.A、sayB、didn’tsay
Ican’ttellthe______differencebetweenthetwinsisters.A、slightB、simpleC、s
The______goalofthebookistohelpbridgethegapbetweenresearchandteachi
Concerningmoneyoranythingelse,conflictsbetweenhusbandandwifeusuall
Concerningmoneyoranythingelse,conflictsbetweenhusbandandwifeusuall
Concerningmoneyoranythingelse,conflictsbetweenhusbandandwifeusuall
Schoolsarebadbusinesses,whetherpublicorprivate,notusuallybecauseofba
随机试题
Forcenturies,inthecountriesofSouthandSoutheastAsiatheelephanthasbee
OrganicFoodOrganicfarmingwasamongth
Thegovernmenthaspromisedtodo______liesinitspowertoeasethehardshipso
AdvantagesofPublicTransportA)Anewstudyconductedfor
Foodisdifferentfromareatoarea.TheFrencharefamousfortheirsauces,
下列幂级数中,收敛半径R=3的幂级数是:
A.囊肿位于鼻腭管内 B.囊肿常无上皮衬里 C.囊肿位于上颌或下颌中线区
男性,30岁,患斑疹伤寒应选用药物是A.氨苄西林 B.氯霉素 C.四环素
某投资项目寿命期为3年,投资总额为90000元,项目开始时一次投入,分3年收回
关于投标人资格审查的说法,正确的有( )。 A.资格审查分为资格预审、资格中
最新回复
(
0
)