首页
登录
职称英语
Astronomers believe that the expanding univers is the result of an enormous
Astronomers believe that the expanding univers is the result of an enormous
游客
2025-03-02
28
管理
问题
Astronomers believe that the expanding univers is the result of an enormous and powerful explosion catled the Big Bang. The Big Bang theory may explain how the universe formed.
The Big Bang theory states that the universe began to expand with the explosion of concentrated matter and energy and has been expanding ever since. According to the theory, all the matter and energy in the universe was once concentrated into a single place. This place, of course, was extremely hot and dense. Then some 15 to 20 billion years ago, an explosion - the Big Bang - shot the concentrated matter and energy in all directions. The fastest moving matter traveled farthest away. Energy, too, began moving away from the area of the Big Bang.
If the Big Bang theory is correct, the energy left from the Big Bang will be eventy spread out throughout the universe. This energy is known as background radiation. And indeed, scientists have discovered that the background radiation is almost the same throughout the entire universe. The constant background radiation is one observation that supports the Big Bang theory. After the initial Big Bang, the force of gravity began to affect the matter racing outward in every direction. Gravity is a force of attraction between objects. All objects have a gravitational attraction. This force of gravity began to pull matter into clumps.
At some time, the clumps forned huge clusters of matter. These clumps became the galaxies of the universe. But even as the galaxies were forning, the matter inside the galaxies continued to race away from the area where the Big Bang had occurred. And this is just what astronomers have discovered. All of the galaxies are spending away from the center of the universe. [br] The galaxies kept on moving and even today they are moving in a direction that is______.
选项
A、towards the center of the universe
B、away from the center of the universe
C、towards Earth
D、away from Earth
答案
B
解析
细节题,有文章最后一段All of the galaxies…..of the universe可知答案选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3979108.html
相关试题推荐
Traditionally,universitieshavecarriedouttwomainactivities:researcha
Ibelieveyouhave()someimportantpointsinthereport.A、leftaloneB、leftbeh
Weallbelievethatitwouldbeharderforhimto()responsibilitiesnow.A、take
Hadhehispromise,hewouldhavemadeittoHarfordUniversity.A、keptupwithB
TheProfessorintheenddecidedtogivetheprizeto______hebelievedhadagoo
Iamverydisappointed()theresultsoftheexperiment.A、fromB、forC、toD、with
Traditionally,universitieshavecarriedouttwomainactivities:researcha
Traditionally,universitieshavecarriedouttwomainactivities:researcha
Sincehelefttheuniversity,he()inanaccountingcompany.A、hasbeenworkingB
ThePrimeMinisterhadto________becausehewasbelievedtohavedonesomething
随机试题
Manyobjectsindailyusehaveclearlybeeninfluencedbyscience,buttheir
[originaltext]M:Sure.Peopleoftenhavedifferentwaysoflearningandapproac
[originaltext]Manyteachersbelievethattheresponsibilityforlearningli
Marketplaceorpeer-to-peer(P2P)lendingmatchesborrowersandlendersonlow
LoveAroundtheWorldItwasanunsettingnightatth
党的十一届六中全会指出,我国社会主要矛盾是人民日益增长的物质文化需要同落后的社会
在舌诊中看舌苔哪一方面可辨邪气深浅?( )A.腐腻 B.厚薄 C.剥脱
2013年第二至四季度,钢材日均产量环比增长率最高的月份是:() A.4月
在证券交易所的职能中,依照法律、行政法规的规定,办理股票、公司债务的有关事务,不
关于商品价值量的说法,正确的是()。A.商品的价值量是由个别劳动时间决定的
最新回复
(
0
)