首页
登录
职称英语
According to the prevailing view, Homo erectus, an ancestor of Homo sapiens,
According to the prevailing view, Homo erectus, an ancestor of Homo sapiens,
游客
2025-02-19
42
管理
问题
According to the prevailing view, Homo erectus, an ancestor of Homo sapiens, lacked the intellectual and technological sophistication to have achieved controlled use of fire; that had to wait for the emergence of H. sapiens 40,000 years ago. However, recent evidence seriously undermines this view. At two sites in Kenya, many small,
lens-shaped patches
of discolored earth were uncovered along with bones and stone tools of H. erectus. Analysis showed that the patches, which, like the tools and bones, dated from 1.6 million years ago, were almost certainly the result of deliberately built fires, since those fires were evidently much hotter than typical naturally occurring bush fires. The size of the patches rules out lightning strikes, which could have explained the fires’ high temperatures. Furthermore, the fires were fed by a mixture of grasses and woods that strongly deliberately collected fuel. In addition,
many of H. erectus’ tools were made of basalt or quartz
, stones when exposed to the intense heat near a campfire, form characteristic dimples on their surface. A recent study found that such dimples never appear on tools dating earlier than 1.6 million years ago but do consistently appear on later tools. [br] The fact that “many of H. erectus’ tools were made of basalt or quartz” is relevant to the argument of the passage for which of the following reasons?
选项
A、No tools made from these stones have been found in sites associated with H. sapiens.
B、These stones must have been deliberately collected for tool use.
C、These stones rarely appear in sites dating later than 40,000 years ago.
D、The tools formed from these stones could not have been formed without the use of intense heat.
E、These stones develop certain characteristics in response to high temperatures.
答案
E
解析
这些石头经受高温后会产生凹痕,根据文章最后一句,直到160万年前的工具上才出现了凹痕,这说明直立人开始主动用火的时间就是160万年前,因此选项E正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3963881.html
相关试题推荐
Accordingtotheprevailingview,Homoerectus,anancestorofHomosapiens,
Classifythe.followinggroupsofpeopleaccordingtowhethertheybelieveA.
Classifythe.followinggroupsofpeopleaccordingtowhethertheybelieveA.
Accordingtothewriter,left-handedpeople______A、willoftendevelopastammer.
Lookatthelistbelowoftheusesofglass.Accordingtothepassage,statewhe
Lookatthelistbelowoftheusesofglass.Accordingtothepassage,statewhe
Lookatthelistbelowoftheusesofglass.Accordingtothepassage,statewhe
Lookatthelistbelowoftheusesofglass.Accordingtothepassage,statewhe
AccordingtothetextwhichTHREEofthefollowingconditionshavebeenscientif
AccordingtothetextwhichTHREEofthefollowingconditionshavebeenscientif
随机试题
SallyJonesisanAustralianboy.[br]TherearesomeChinesestudentsinhersc
Whereisthewoman?[br][originaltext]W:Goodmorning.WhatcanIdoforyou?
Theage-oldriddleofwhymanywomenoutlivemenhasbeensolved.It’stheir
Theamazingsuccessofhumansasaspeciesistheresultoftheevolutionary
SupposeyouaregoingtostudyabroadandshareanapartmentwithJohn,alocal
通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最
根据现行《建筑安装工程费用项目组成》(建标【2013】44号),施工现场按规定缴
共用题干 Thefactthatblindpeoplecansee
资产托管机构应当是依法可以从事客户交易结算资金存管业务的商业银行或中国证监会认可
建设单位甲将某工程承包给建筑企业乙建造,丙为该工程监理公司,建筑企业乙为该工程
最新回复
(
0
)