首页
登录
职称英语
You should spend about 20 minutes on Questions 27-40 which are based on Reading
You should spend about 20 minutes on Questions 27-40 which are based on Reading
游客
2025-02-15
37
管理
问题
You should spend about 20 minutes on Questions 27-40 which are based on Reading Passage 3 below.
LIFE WITHOUT DEATH
Until recently, the thought that there might ever be a cure for ageing seemed preposterous. Growing older and more decrepit appeared to be an inevitable and necessary part of being human. Over the last decade, however, scientists have begun to see ageing differently. Some now believe that the average life expectancy may soon be pushed up to 160 years; others think that it may be extended to 200 or 300 years. A handful even wonder whether we might one day live for a millennium or more.
Behind this new excitement is the theory that the primary cause of ageing lies in highly reactive molecules called free radicals, left behind by the oxygen we breathe. Free radicals react with the molecules in our bodies, damaging DNA, proteins and other cell tissues, and are known to be implicated in diseases as diverse as cataracts, cancer and Alzheimer’s. The body does its best to protect itself against free radicals by producing its own chemicals to prevent ageing, such as vitamins E and C, but it is always fighting a losing battle.
A year ago Gordon Iithgow of the University of Manchester discovered a way to help combat free radicals. Using one of these anti-ageing chemicals, he managed to increase the lifespan of one species of earthworm by 50 per cent. Despite cautionary words from the scientists, many welcomed this as the first step towards a drug which would extend life. Research involving the mutation of genes has also thrown up fascinating results: after identifying two of the genes that appear to control how long the earthworm lives, similar genes were found in organisms as various as fruit-flies, mice and human beings. When one considers the vast evolutionary distances that separate these species, it suggests that we may have discovered a key to how ageing is regulated throughout the entire animal kingdom.
In June last year a small American company called Eukarion sought permission to carry out the first trials of an anti-ageing drug, SCS, on human beings. Although it will initially be used to treat diseases associated with old age, Eukarion said, that ’if the effect of treating diseases of old age is to extend life, everyone’s going to be happy.’
Some scientists, however, are quick to discourage extravagant speculation. ’There is no evidence whatsoever that swallowing any chemical would have an effect on mammals’, says Rich Miller of the University of Michigan. ’And those people who claim it might need to go out and do some experimenting’. Some research, moreover, has produced alarming results. As well as controlling ageing, these genes also partly control the hormones which regulate growth. The upshot of this is that although the lives of mutant mice can be extended by up to 80 per cent, they remain smaller than normal.
Quite apart from these sorts of horrors, the ethical implications of extending human lifespan are likely to worry many people. Even if the falling birth-rates reported in the world’s developed nations were to be repeated throughout the world, would this be sufficient to compensate for massively extended life expectancy, and would we be willing to see the demographic balance of our society change out of all recognition? David Gems, the head of the Centre for Research into Ageing at University College, London, is enthusiastic about the opportunities opened up by extended life, but even he observes, ’If people live much longer, the proportion of children would, of course, be very small. It strikes me that it might feel rather claustrophobic: all those middle-aged people and very few children or young people.’
The philosopher John Polkinghorne emphasises that any discussion of the merits of life-extending therapies must take into account the quality of the life that is lived: ’One would not wish to prolong life beyond the point it had ceased to be creative and fulfilling and meaningful,’ he says. ’Presumably, there would have to come a point at which life ceased to be creative and became just repetition. Clearly, there are only so many rounds of golf one would want to play.’
But Polkinghorne, a member of the Human Genetics Commission, also observes that so far our experience of extended life expectancy has not resulted in world-weariness. Throughout the last century, life expectancy rose consistently, thanks to improved diet, better hygiene, continuous medical innovation and the provision of free or subsidised healthcare. In 1952 the Queen sent out 225 telegrams to people on their 100th birthday; in 1996 she sent out 5218. ’Consider also, the lives of our Roman and Anglo-Saxon ancestors’ he says. ’By and large, the doubling of human lifespan we have seen since then has not been a bad thing. Life has not become frustrating and boring. For example, we now live to see our children’s children, and this is good.’
Questions 27-31
Do the following statements agree with the views of the writer in the Reading Passage 3?
In boxes 27-31 on your answer sheet, write
YES if the statement agrees with the views of the writer
NO if the statement contradicts the views of the writer
NOT GIVEN if it is impossible to say what the writer thinks about this [br] Research into extending life involves both new drugs and changes to genes.
选项
A、YES
B、NO
C、NOT GIVEN
答案
A
解析
第三段提到Gordon Lithgow的实验,由第四句中的基因突(mutation of genes)可知研究涉及基因的变化,与题目中的changes to genes对应。第四段首句提到Eukarion公司在申请对抗衰老的药物(anti-ageing drug)进行首次试验,这与题目中的new drugs对应,题目是对这两处的概括,表述与文章信息符合,答案为YES。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3957274.html
相关试题推荐
Lookatthefollowingnamesofpeopleororganisations(Questions33-36)andthe
Lookatthefollowingnamesofpeopleororganisations(Questions33-36)andthe
Youshouldspendabout20minutesonQuestions27-40whicharebasedonReading
Youshouldspendabout20minutesonQuestions27-40whicharebasedonReading
Youshouldspendabout20minutesonQuestions27-40whicharebasedonReading
Youshouldspendabout20minutesonQuestions27-40whicharebasedonReading
DothefollowingstatementsagreewiththeclaimsofthewriterinReadingPassa
DothefollowingstatementsagreewiththeclaimsofthewriterinReadingPassa
DothefollowingstatementsagreewiththeclaimsofthewriterinReadingPassa
Youshouldspendabout20minutesonQuestions15-26whicharebasedonReading
随机试题
[img]2018m5x/ct_epekm_epelist_0313_180525[/img][br][originaltext]Ofallthef
参保人员死亡的,个人账户余额可以( )。A.由亲属代保管 B.由领导代保管
A.预防接种史 B.生长发育史 C.喂养史 D.家族史 E.胎产史当小儿
下列选项中,属于基金管理人进行合规管理时应当遵循的有关准则的是( )。 Ⅰ.
()是指住房公积金中心和银行对同一借款人所购的同一住房发放的贷款。A:个人住房组
Hestruckhimwithamightyblowacross
静息状态下细胞膜主要对哪种离子有通透性A.Ca B.Na C.Cl D.K
运输产品的性质有()。A.无形性 B.网络性 C.完整性 D.可替代性
()可用于对商业银行信用风险计量模型的事后检验,但不能作为内部评级的直接依
以产量表示的项目盈亏平衡点与项目投资效果的关系是()。A、盈亏平衡点越低,项目盈
最新回复
(
0
)