首页
登录
职称英语
In this part of the Reading section, you will read 2 passages. You will have
In this part of the Reading section, you will read 2 passages. You will have
游客
2025-02-07
49
管理
问题
In this part of the Reading section, you will read 2 passages. You will have 40 minutes to read the passages and answer the questions.
Most questions in the Reading section are worth 1 point, but the last question for each passage is worth more than 1 point. The directions for the last question include the point value of the question.
Some passages will include a word or phrase that is underlined in blue. In the real test, click on the word or phrase to see its definition or an explanation.
Within each part, you can go on to the next question by clicking the Next icon. You may skip questions and go back to them later. If you want to go back to previous questions, click the Back icon. You may click the Review icon at any time and the review screen will show you which questions you have answered and which you have not. From the review screen, you can go directly to any question you have already seen in the Reading section.
Benjamin Graham
Benjamin Graham was a noted economist who formulated his theories on stock market investment in response to the great stock market collapse of 1929. Specifically, he viewed the collapse of the stock market as a result of people following market trends too closely. In fact, he often used a character called "Mr. Market" in his works to demonstrate how foolish it was to simply fall into line with market trends. If a person called "Mr. Market" appeared on your doorstep each day and offered random prices for various stocks, you would not accept every offer he made, since some of those offers would be utterly ridiculous. Instead, Benjamin Graham argued, a person who wishes to do well in the stock market should seek out stocks that are being sold for less than their value should be in a rational market. This was something he called value investing. The problem, of course, lies in figuring out what a stock’s ideal value should be. To do this, Graham believed that before buying a stock, an investor should analyze that company’s assets and liabilities to determine its true financial situation. If that situation looked good, and seemed as if it should allow the company to command a higher stock price than it was actually charging, then it was a good buy.
When it came to determining which stocks were below ideal market value, Benjamin Graham emphasized studying those aspects of a company that were easily quantifiable. In his original version of the theory of value investing, he simply looked for stocks that were trading for slightly less than their so-called "book value." A company’s book value is how much net worth it has according to its accounting books, which list all of its liabilities, expenses, revenue, and assets. Most economists later viewed this as a flawed approach, since some assets, such as computers, tractors, and cars, depreciate in value almost as soon as they are acquired. They argued that the value of a company’s assets should be measured not by their book value, but by how much money they were likely to make the company in future. Others pointed out that some industries are so unstable that it is difficult to meaningfully quantify the assets of the companies involved in them. Still others have criticized Graham’s theory for ignoring factors that cannot be easily quantified, such as the quality of a company’s leadership. Despite this criticism, studies have shown that value investing seems to increase an investor’s chance of making money on the stock exchange.
To most people today, Graham’s basic theory may seem like little more than common sense; yet there are still many investors who allow themselves to get caught up in the excitement of market fluctuations and who stop making rational investment decisions. We see this in the creation and bursting of stock bubbles. A stock bubble occurs when people focus purely on market trends without stopping to examine the actual worth of the companies whose stock they are buying. Normally, this is driven by a belief that companies
in a certain sector are on the verge of a breakthrough that will drive their profits up. Investors pour money into buying these companies’ stocks, which drives up the stocks’ price. This in turn makes their investment seem good to others, who then follow suit, driving the price up even higher and encouraging still more people to invest in those stocks. This upward cycle cannot continue indefinitely, however. Eventually, the stock prices are so much higher than those companies’ financial positions should allow that some of the investors get nervous and start selling stock. The prices then begin to drop, and everyone involved panics, trying to sell at the same time, rendering those stocks virtually worthless.
In a very real sense, the stock market crash that launched the Great Depression was a result of the first stock market bubble bursting. The problem was that since no one knew about the bubble phenomenon, the entire market became one big bubble. Today, when bubbles occur, most investors are cushioned from the effects by the fact that the bubble bursting only affects one segment of the market. For example, in the late 1990s, many people got carried away with the surge in popularity of the Internet. With so many people spending so much of their time online, the reasoning went that it was only a matter of time before they began shopping online as well. Companies that got online first would secure the majority of their business sectors’ market share. Surely such companies were good investments, or so many people thought. The problem with this reasoning is that it is based on market trends.
(A) As more people bought stock in new "dotcom" companies, the stock prices rose, making those stocks seem more attractive to investors.
(B) However, most of the companies selling stock had no solid business plan, nor any way to convince people to engage in online transactions widely seen as insecure.
(C) They never made any real money, and eventually all of the people who invested in dotcom companies lost their investments.
(D) However, most of these people were also invested in other traditional stocks as well, which meant they did not lose everything when the dotcom bubble burst. [br] Why does the author mention "stock bubbles" in paragraph 3?
选项
A、To show that the stock market can be a dangerous place to invest.
B、To demonstrate that some investors still ignore Graham’s theories.
C、To explain why Graham’s theories have been universally accepted.
D、To counter the argument that stocks are the safest type of investment.
答案
B
解析
判断意图题 这是一道判断作者意图的题。文章第三段提到,对于现在的人来讲,格雷厄姆理论只是基本的常识,作者通过股票市场的泡沫现象来解释过于注重把握市场动向的投资者为什么失败,因此B项是正确答案。文章没有提到产生泡沫的股市很危险,因此A项是不正确的。格雷厄姆的理论忽视了股市泡沫的问题,因此C项也不是正确答案。D项仍然不正确,因为它对文章中股市是危险还是安全的问题没有作出说明。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3947042.html
相关试题推荐
TheWritingsectiontestsyourabilitytowriteessaysinEnglishsimilarto
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
InthispartoftheReadingsection,youwillread2passages.Youwillhave
随机试题
B
鼻及鼻窦血管瘤可分为毛细血管瘤和海绵状血管瘤,前者约占()A.80%
患者,40岁,血尿、蛋白尿5年,24小时尿蛋白1.0~1.7g,血压150/90
下图为某Flash作品的时间轴窗口,其中,“背景”图层中存放的是背景图片。“歌词
治热毒蕴结之各种疮毒痈肿,瘰疬结核等,当选用的药物是A.蒲公英 B.紫花地丁
对于建设单位而言,施工图预算的作用在于( )。 A、安排建设资金计划的依据
何先生的儿子今年7岁,预计18岁上大学,根据目前的教育消费,大学四年学费为5万元
五只相套接的彩色圆环是现代奥林匹克运动会最显著的标志,象征五大洲运动员的友谊和团
下列关于高层混凝土结构抗震性能化设计的观点,哪一项不符合《建筑抗震设计规范》(G
NabhiVerma,whoholdsdegreesinbotha
最新回复
(
0
)