首页
登录
职称英语
With 2005 fast becoming "the year of the natural disaster", it is time to re
With 2005 fast becoming "the year of the natural disaster", it is time to re
游客
2025-02-02
45
管理
问题
With 2005 fast becoming "the year of the natural disaster", it is time to reflect on how engineering, science and technology can play their fullest part in protecting the planet.
Long before the Asian tsunami struck, the science community predicted the particular region of Indonesia to be hit by the next big earthquake; and the engineering and technology community had developed early warning systems costing only $ 30 million. But no government in the region heeded the warnings and no early warning systems were in place. We ignored technology of the advance warnings at our peril of 100,000 victims of the tsunami.
Governments are not alone in ignoring the views of their scientific community; the public too has its doubts. Part of the reason for this lack of confidence must be down to the failure to engage them in a meaningful way about their concerns. Trust is a two-way street. Instead of claiming that everything would be rosy in the scientific garden "if only the public understood", we must work hard to explore concerns, discover fears and delve deep into the depths of public perceptions. We are getting there. There is a growing realization that effective public engagement is of far greater value than banging the "public understanding" drum.
There are still doubters, of course, and sadly their cause is helped whenever they come across opinions presented as fact. All of us must guard against this debilitating practice. In time, effective public engagement should help deliver improved trust as well as better policy, which -- in turn -- might make it more difficult for scientists’ warnings to be ignored.
Today’s technology community is a triumph of international collaboration where engineers and scientists combine to develop solutions to our biggest problems. Of course, technology cannot stop natural disasters but it can mitigate their impact. We are able to identify the birds affected by avian flu. We can chart their migration patterns around the world. We have the means to pursue vaccines. And we have the communication channels to keep people informed.
Extolling the virtues of technology is not to pretend technology is perfect in every regard. Far from it. The profligate and unsustainable use of technology in energy and transport has contributed to climate change. But that doesn’t mean technology has failed us. We must never lose sight of the fact that technology itself will deliver the solutions to the very problems it can create. If we do, technology will remain sidelined and undervalued, and this major social failure will progressively disadvantage us all.
Our vision is of a society embracing technology as a weapon of both progress and defense. Since the beginning of civilization, we have relied on it and enjoyed its benefits -- and most new technologies have had hugely beneficial effects for most people. But now, in an age when the death toll from natural disasters is increasing year on year, with more people living in danger zones, it is ever more urgent that we rely on science and technology to warn us of the dangers to come and provide the solutions we need. [br] The last sentence of Paragraph 3 means that ______.
选项
A、engaging people effectively in what they are concerned about is much more valuable than just complaining about people’s ignorance of understanding science
B、to make people take part in what they are interested in, the scientific community should beat drums hard to arouse their interest
C、the better way to engage people in what they are concerned about is to teach them how to beat a drum
D、none of the above
答案
A
解析
语义题型参见53题注释,第三段最后一句表示:有效地引入公众的参与要比只是抱怨人们对于科学的无知要有益的多。因此A为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3939876.html
相关试题推荐
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinfo
随机试题
[originaltext]Howlonghaveyoubeenworkinginthiscompany?[/originaltext][o
[originaltext](13)Wereportedaboutastudythatshowedeatingevenalittle
《著作权法》第52条:“复制品的出版者,制作者不能证明其出版、制作有合法授权
水库工程应预测对库区及坝下游地区()水环境状况的影响。A.水量 B.水体稀
月经量少,点滴即净,色淡无味,伴头晕眼花,心悸怔忡,舌淡脉细,首选方剂是A.归脾
体内发育最快的免疫球蛋白是()A.IgD B.IgG C.IgA
在已浇筑的混凝土强度未达到()前,不得在其上踩踏、堆放荷载或 安装模板及支架。
贯穿2008年修订的《中小学教师职业道德规范》的核心和灵魂是()A.鼓励和赞美
影响土壤环境的因素中,与土壤中的重金属化合物的溶解状况密切相关的是( )。A.
关于合同价款及计价方式的说法,错误的有()。A.实行招标的工程合同价款应在
最新回复
(
0
)